22 March 2020

VIRUSUL NEPASARII

   
     Inimaginabil ce se intimpla. Virusul asta invizibil afecteaza lumea intreaga. 
     Imi trecu prin minte Faraon si cele 10 plagi din Egipt. Zece plagi...una dupa alta si abia cind familiile egiptenilor au fost atinse cu moartea primilor nascuti - abia atunci inima lui Faraon s-a lasat induplecata.
     Ma uit pe internet si vad tot mai multe versete, tot mai multe referinte la Dumnezeu si la mila si puterea Lui...Oare trebuie criza asta sa creasca si sa se raspindeasca si mai mult sa ne aduca aminte de Dumnezeu? Oare trebuie neaparat sa ne loveasca in inima si sa ne rapeasca pe cineva drag ca sa intelegem ca Dumnezeu a creeat un moment in timp in care sa evaluam viata noastra? Asteptam a zecea plaga ca sa ne plecam genunchiul?
     Cred ca si natura si pamintul asta a rasuflat un pic usurat de cind noi oamenii ne-am oprit un pic din alergare. Suntem atit de obisnuiti cu alergarea ca unii nu mai stim sa functionam daca nu suntem in viteza. Nu cred ca am fost creati pentru asta. Daca era nevoie de roboti, Dumnezeu ne-ar fi facut roboti. Dar El a suflat in noi din Dumnezeirea Lui. Si partea aia din noi - sufletul - este cea mai ignorata. Ca sa nu ne plictisim stind acasa , ar trebui sa cautam sa vedem in ce stare este sufletul nostru si poate sa luam masurile necesare sa nu moara si el. Ca sufletul nu moare de alt virus decit virusul nepasarii.
    Vestea buna este ca cine il cauta pe Dumnezeu- are promisiunea ca il gaseste. Sa-l cautam cita vreme se poate gasi!

No comments: