20 March 2016

GINDURI DE SARBATOAREA FLORIILOR...

     
       Mai este o saptamina si serbam moartea si invierea Domnului Isus. Si m-am gindit la aceasta sarbatoare si ce semnificatie are pentru intreaga omenire. Fiul lui Dumnezeu a venit pe pamint sa moara si sa plateasca pretul pacatului intregii omeniri. Si in intreaga omenire inteleg oamenii care se inchina la dumnezei facuti de mina sau de imaginatia lor.
      Ciudat cum si-au ales unii dumnezei rai si egoisti care vor tot timpul ceva de la ei!
Nu vi se pare interesant ca in religia musulmana de pilda, in jihad li se cere credinciosilor lui Allah sa moara pentru dumnezeul lor - pe cind in crestinism, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru noi, astfel ca noi sa putem sa traim o viata pentru El?
      Ce diferenta fantastica - de 180 de  grade. Si unii mai zic ca este unul si-acelasi Dumnezeu? Unul iti cere sa mori pentru el, si altul sa traiesti pentru El... putina gindire va rog - nu multa, si veti vedea diferenta.
      Nici un dumnezeu sau profet nu da si nu promite nimic decit in urma unor straduinte uriase... nici Budha, nici Mahomed, nici Allah... niciunul in afara de Fiul lui Dumnezeu, care ii zice tilharului ce-a comis o viata intreaga numai tilharii: "Astazi vei fi cu Mine in rai!". Citeam astazi despre un arab care s-a vindecat de o boala care ii scurta viata, dupa ce Domnul Isus i-a aparut intr-un vis... si omul zicea... "Noi, musulmanii, nu avem la cine sa ne rugam pentru problemele noastre, sa ne rugam sa ne vindece sau sa ne ajute. Ca Allah nu-i promite nimanui nimic daca nu face mai intii ceva pentru el... cum ar fi sa faca jihad - abia atunci i se promite ceva, dar nici aia nu este sigur!"
     Se apropie sarbatoarea cea mai importanta pentru credinciosi - cind ne amintim ca pretul vinovatiilor noastre este achitat, si prin moartea si invierea Mintuitorulu nostru ni se deschide drumul spre o viata vesnica - si nu orice viata vesnica - ci una petrecuta inmpreuna cu Domnul nostru Isus.
     Sa ne pregatim sufletul de sarbatoare!... Si asa cum ne curatam casele, si ne pregatim meniul, si ne aranjam hainele de biserica sau mai stiu eu ce pregatiri facem, tot asa sa ne pregatim inimile noastre ca sa Il primim pe Oaspetele nostru cel mai important.

4 comments:

cherie said...

In ultimul timp nu mai comentez pe blogul tău căci te văd înverşunată pe musulmani. Nici mie nu îmi surâde această invazie musulmană şi mă sperie extremiştii dar mă mâhneşte când un "creştin" critică islamul vorbind despre ceea ce ştie doar din auzite. Ai citit CORANUL?
Ai înţele că şi ei sunt împărţiţi pe diverse secţiuni şi nu toţi înţeleg cartea sfântă la fel?
Uite-te la creştini cât de multe confesiuni avem, şi cât de porniţi sunt unii împotriva altora considerând că doar ei au dreptate. Crezi că asta cere Iisus?
Uite ca vine Paştele şi serbăm această mare sărbătoare, catolicii si protestantii duminica viitoare, in martie iar ortodocsii la 1 mai... pentruca evreii serbeaza la 23 aprilie... Doar ca să fie deosebire între ce crede unul sau altul.... Asta este dorinţa lui Iisus?
Si totusi exista un singur Paste şi un singur Dumnezeu.... Păcat că unii nu înţeleg asta...
Nu iertarea păcatelor este importantă ci înţelegerea între noi şi dragostea între oameni...
Nu cât îl iubim pe Dumnezeu are importanţă ci cât ne iubim între noi căci Dumnezeu a făcut lumea pentru noi nu pentru a fi adorat El.... Exista atâtea planete, atâtea lumi, atâti oameni...
Eu cred că Dumnezeu este mulţumit când noi suntem mulţumiţi că trăim si iubim ceea ce a creat El.
Cum putem spune că il iubim pe Dumnezeu cand noi ne vedem doar de interesul nostru ? Dumnezeu vede în sufletul fiecăruia şi iartă după cum iertăm şi noi... Asta este părerea mea... de aproximativ ORTODOX....

Anonymous said...

Minunat acest articol prin gandurile transmise . As vrea si eu , in acest ajun de sarbatoare sa aflati ce am primit de la Domnul meu si sa va bucurati citind https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2013/01/18/scrisoare-de-dragoste-a-domnului-catre-poporul-israel-urmasii-lui-abraham-din-toate-natiunile/ si identificandu-va cu aceia carora le este adresat

Rodica Botan said...

Cherie...am citit coranul. Tu l-ai citit? Ai vazut ce ineptii scrie acolo? Trebuie sa plec chiar in clipa asta la lucru dar am sa iti raspund mai detailat mai tirziu cind vin acasa. Iertarea pacatelor este importanta - pentruca toti murim si ne infatisam in fata tronului Lui Dumnezeu- si daca nu avem pe Isus Christos care sa se prezinte ca purtator al pacatelor noastre nu avem nici o sansa decit la o eternitate petrecuta in iad.

cherie said...

Am citit Coranul. Sa stii ca daca in Coran spune barbatului sa isi paraseasca sotia pe care nu o mai iubeste dar pe copii facuti cu ea nu ii va putea scoate de la succesiune, si daca scrie acolo ca daca isi bate nevasta la suparare sa fie atent sa nu o raneasca.... in biblie scrie ca trebuie sa isi omoare sotia necredincioasa cu pietre...
Face cineva asta ? Intreb si eu... poate sunt secte evreesti care fac asa....
in rest nu mai discutam.Stiam eu ca nu are rost sa mai citesc ce scrii ca nu ne intelegem....