14 June 2014

CEEA CE VRETI SA VA FACA VOUA OAMENII...

    Vin din nou in fata voastra cu o rugaminte. Diabetul a ajuns o problema destul de frecventa in Statele Unite, si mai toti cunoastem pe cineva care sufera de aceasta boala care fura celor care o au toate bucuriile vietii. Se pare ca diabetul nu cunoaste nici granite teritoriale si nici de virste, stare sociala, etc.
     In Bucuresti, cunosc o familie cu un copil de 13 ani care este bolnav de diabet si care ar avea nevoie de un aparat de testat diabetul cu tot ce apartine - pentru testele zilnice de care are nevoie baietasul lor. Cred ca nu este un secret ca aceste testari sint costisitoare si de durata. Iar Lia, mamica lui, are mare nevoie de ajutor in a procura cele necesare testarii.
     Eu am sa imi fac partea mea cit pot, dar am nevoie si de alti voluntari. Stiu deja doua persoane care au diabet si au promis ca vor trimite ce au in plus pe acasa - dar eu cred ca mai sint si altii care, cu putina bunavointa, ar putea sa ne ajute. Am sa va pun o poza a familiei si adresa lor.
     Ginditi-va doar atit - ati fi putut fi voi in situatia in care se afla ei.
    Si... "CEEA CE VRETI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL". Asta nu am mai zis eu ...asa este scris!!!


LILIANA CORBU
Str. Motoc nr 9 bl P-54 Ap 43
Sector 5 -- BUCURESTI

6 comments:

carmen bogdan said...

am o colega cu diabet , care face de 3 ori pe zi insulina o sa o intreb ce stie despre cum se procura un astfel te tester, si conditiile si costurile. poate cunoaste ceva simplu util si putin costisitor.

Rodica Botan said...

Multumesc Carmen. Blessings!!!

carmen bogdan said...

Revin cu detalii care sper sa ii fie de folos mamicii. Colega mea mi-a zis ca trebuie neaparat sa fie luat copilul in evidenta unui medic diabetolog. Se poate duce la Institulul de diabet si Nutritie Paulescu, Bucuresti de pe strada I.L. Caragiale , statia Vasile Lascar pe linia tramvaiului 16 si 5. Acolo poate fi preluat de medicul de serviciu care primeste pacienti in acea zi. Ea merge de mult timp acolo si , spune ca i se vor face toate testele gratuite si i se va da si aparat si testere. Ea primeste gratuit testere pe toata perioada si medicamentele aferente. Mi-a spus ca se gasesc si separat testere la 2 seturi se da si un aparat gratuiit si costa 2 seturi in jur de 200 lei. Ea saftuieste insa sa inscrie copilul in evidenta unui medic diabetolog si va primi tot ce are nevoie copilul. Mi-a spus ca mai sunt si alte policlinici pe strada 11 Iunie sau prin Pantelimon dar nu stie cum functioneaza acestea. Sper sa ii fie de folos si sanatate ii doresc micutului.

carmen bogdan said...

http://www.paulescu.ro/
http://www.paulescu.ro/index.php?p=6

Rodica Botan said...

Lia, o cunosc pe Carmen si te asigur ca tot ce a facut a facut cu dragostea Lui Christos in dorinta de a aduna cit mai multe informatii si de a te ajuta cu ce poate. Stiu ca in pozitia ta simti nevoia sa te aperi si sa te explici dar Carmen este sora ta care te iubeste cu dragostea Lui Christos. Am poposit in casa ei cu citiva ani in urma si am dormit in cel mai bun pat din casa si mi-a asezat pe masa ce avea mai bun...si nu ne vazusem niciodata inainte de seara aceea. Dumnezeu ti-a scos in drum oameni cu inima- pretuieste-i si lasa-te iubita de ei.

Iar tie sora mea Carmen, mii de multumiri. Promit ca daca mai vin in Romania nu am sa te ocolesc. Mi-e dor de tine...

carmen bogdan said...

O mama ingrijorata e o mama care trebuie inteleasa si indiferent ce face sau zice nu spune cu nici o intentie rea nu poti decat sa fi alaturi de ea...suferinta pt copil e mai grea decat orice suferinta propie . Da Rodica ai intuit bine doar am vrut sa ajut si eu macar cu o informatie... Domnul Isus sa lege lucrurile si oamenii in cea mai buna formula posibila ca aceste suflete sa poata depasii momentele dificile. Daca nu ar fi El de partea noastra in astfel de momente ar fi imposibil de traversat .Sa fiti binecuvantate cu har si multa credinta.
De aproape un an jumatate am lucrat program prelungit si de o luna jumatate aproape lucrez numai de noapte , dar daca voi lucra din nou in schimburi sa ne vedem la o ceasca de ceai va fi ok mai ales ca stam cam in aceaiasi zona a orasului.
Rodica draga oricand esti binevenita la noi si mi-e dor de conversatiile noastre care imi lipsesc . Am rabdare, incredere si speranta si dupa ce experienta si incercarea din ultima perioada care mi-a rapit mult timp se va termina sper sa revin la vechile obiceiuri de care imi este estrem de dor....