08 June 2014

CEVA DESPRE SUCCES... (10/15/2009)

"Niciun piriias nu da energie pina nu este canalizat intr-o anumita directie si folosit in anumite conditii. Niagara nu s-ar transforma in lumina sau putere daca n-ar fi si ea dirijata spre acest lucru. Si nicio viata nu se transforma intr-o traire cu folos pina nu este directionata, dedicata si disciplinata" - spune Harry E.Fosdick.

Disciplina si motivatia sint legate una de alta. De ce? Pentru ca atunci cind practici o disciplina personala te simti in control. Te simti multumit si motivat pentru ca simti cum te apropii de scopurile ce le ai. Unul dintre cei mai cunoscuti autori americani in dezvoltarea potentialului uman este Brian Tracy. El spune: "Daca ar trebui sa aleg cea mai importanta calitate in a atinge succesul, as alege disciplina personala. Ea face diferenta intre a cistiga si a pierde; intre ceva maiestuos si mediocritate."

De ce unii oameni au mai mult succes decat altii? De ce unii fac mai multi bani, traiesc mai fericiti, si produc, si termina mai multe proiecte in acelasi numar de ani decit alti oameni? S-ar spune ca "Succesul este facut din tone de disciplina." (Tomsik)
..........................
Cele scrise mai sus sint ideile oamenilor din lume despre succes. Ramine insa sa verificam daca "succes" inseamna acelasi lucru pentru toti oamenii. Am avut o discutie nu cu mult timp in urma cu fetita mea cea mai mica despre acest subiect. Noi doua ne numaram binecuvintarile in fiecare zi... asta este parte dintr-o rutina sanatoasa si pozitiva; si o facem ca sa eliminam momentele de depresie carora le cadem adesea victime.

Nu este un exercitiu in care incercam sa diluam realitatea. Dimpotriva. Invocam o realitate... un adevar. Dumnezeu ne da mult si rareori intelegem cit de multe binecuvintari primim, pentru ca sintem ocupati cu lista lunga a lucrurilor pe care inca le mai vrem; in loc de a contempla o lista infinita de lucruri pe care le-am primit deja. Si lista binecuvintarilor incepe cu faptul ca L-am cunoscut pe El , Salvatorul lumii si al nostru personal. Si astfel, nu conteaza ce se intimpla pe lumea asta, ce catastrofe: furtuni, inundatii, acte teroriste, razboaie, foamete, boala... orice... viitorul nostru este asigurat printr-un singur act - SA CREDEM IN DOMNUL ISUS SI IN JERTFA SA PENTRU NOI SI SA-L PRIMIM CA MINTUITOR. Se poate ceva mai simplu decit asta? Si nu numai atit, dar ca si tilharul... pe ultima suta de metri... in ultimele clipe ale vietii, putem inca sa dobindim o existenta vesnica cu El... daca mai sintem destul de lucizi sa o cerem. (Eu una insa n-as lasa o astfel de decizie pentru ultima clipa... dar daca nu sint destul de lucida?... Asa ca atentie celor ce vor sa amine cel mai important act din viata lor - si l-as numi... cel mai de succes act al vietii lor!)

Daca ne uitam insa bine la viata... succes nu inseamna numai sa ai toti banii de pe lume. Din proprie experienta stiu... ca am facut si eu ceva bani la viata mea si am cheltuit suficienti. Niciodata nu-s indeajuns, si nici nu mi-au dat niciodata fericirea sperata. Lipsa lor nu este nici ea de dorit. Concluzia mea este ca banii si succesul n-au nimic in comun. Ati vazut oameni bogati care se sinucid?... Oare de ce? De prea mult succes sau prea multa fericire?


Succes poate fi pentru unii putere. Cind vrei sa fii acolo sus, tintesti la o pozitie pe care o vor si altii. Cred ca este cel mai incomod loc... cel mai lipsit de somn, de siguranta, de confort... Daca faci o gresala, te vad toti. Daca ai un prieten... nu esti sigur daca e loial sau nu... dusmanii nu ti-i cunosti totdeauna si esti inconjurat de o gloata de lingusitori. Nici macar nu stii precis care iti sint prietenii adevarati, si care nu... si in virful schelei nu se sta mult. Eventual ai sa cazi de acolo. Chiar merita sacrificul? Mie mi se pare ca o asemenea pozitie iti ia mai mult decit iti da...

Atunci ce este cu adevarat succesul? Sint anumite lucruri pe care nu le poti schimba: familia in care te-ai nascut, tara unde te-ai nascut... corpul, mintea, aptitudinile, talentele, defectele cu care te-ai nascut... Chiar daca le mai ajustezi pe unele... ai sa fii mereu tu... si cu tine trebuie sa lucrezi.

Dumnezeu insa a avut un plan cu tine. De fapt are un plan cu fiecare din noi. Sa pasesti in planul Lui inseamna succes. Orice altceva iti va consuma doar timpul si energia care sint si ele limitate si te va duce departe de menirea care ti-a fost data... scopul pentru care ai fost creat ...si te va indeparta de ceea ce ar fi fost "succes" pentru tine...

Doamne, da-mi intelepciune sa accept voia Ta, sa umblu in faptele pe care le-ai pregatit si sa ma uit tinta la Tine... si sa stiu ca acolo este formula succesului meu!... Sa nu mai caut sau sa privesc in vitrinele altora, jinduind dupa lucruri care nu-mi apartin...

Vreau sa fiu multumita si vreau sa-Ti fiu multumitoare!... Da-mi o minte clara sa accept SUCCESUL pe care l-ai pregatit pentru mine special...

No comments: