12 June 2014

RESPONSABILI AZI... PENTRU "ETERNITATE"...

Am citit adineauri o scrisoare scrisa de Dr. James Dobson tuturor parintilor, acum, la inceperea noului an scolar. Isi amintea de copiii lui si in mod special timpul cind Ryan, ultimul lui copil a plecat la facultate. Ce goala a ramas casa!… Inainte de plecare, casa lor frematase ca o statie de tren… si la reintoarcerea de la aeroport o gasira ca o manastire…

El ii incuraja pe parinti sa pretuiasca timpul petrecut cu copiii lor pina sint inca linga ei, pentru ca acel timp este scurt. Spunea el: "Ma cutremur si pling de conditia in care se afla umanitatea. Cind Ryan s-a urcat in avion in L. Angeles, am inteles mai mult ca oricind cit este de temporara natura tuturor lucrurilor… Toti sintem in trecere. Toata viata se reduce la o serie de "bine te-am gasit" si "la revedere". Nimic nu este permanent, nici macar relatiile care se dezvolta intr-o casa sanatoasa. Cu timpul, trebuie sa dam drumul la tot de ne este drag. David spunea: "Omul! zilele lui sint ca iarba, si infloreste ca floarea de pe cimp. Cind trece un vint peste ea, nu mai este, si locul pe care-l cuprindea nu-l mai cunoaste!" (Ps 103:15-16)."

"Ce incredibil de important este acest concept biblic! Daca am intelege cu adevarat cit de mic este numarul zilelor noastre, am fi mult mai motivati sa ne investim pe noi insine unor valori eterne.

S-ar ocupa un barbat de 50 de ani de afaceri extramaritale daca ar sti ce curind vine vremea sa stea in fata lui Dumnezeu? S-ar ocupa o femeie de conflicte cu socrii sau alte marunte frustrari daca ar sti ce putin timp i-a mai ramas pe pamint? S-ar inhama barbatii si femeile si si-ar devota intreaga viata in fuga lor dupa avere si alte simboluri ale starii sociale daca ar realiza cit de curind tot ce au agonisit le va fi luat din miinile lor tremurinde? Este iluzia asta de permanenta care ne distorsioneaza perceperea si ne modeleaza comportamentul acesta egoist. Cind valorile eterne apar in fata noastra, dorinta noastra principala devine aceea de a-I face placere Domnului nostru si a-i influenta pe toti cei pe care ii iubim sa faca si ei la fel."

"Daca credem ca sufletul etern al copiilor nostri este in cumpana astazi, daca realizam ca numai cistigindu-i pentru Christos vom putea petrece eternitatea impreuna in cer… numai asa vom putea schimba felul cum ne traim ziua de astazi. Am ignora o asa oportunitate daca am fi cu ochii deschisi la aceasta imensa responsabilitate pe care o avem?"

No comments: