24 June 2014

LA CINE STRIGAM? PE CINE CHEMAM IN AJUTOR?

Marcu 4:35-39
"In aceeas zi, Isus le-a zis:"Sa trecem in partea cealalta." Dupa ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat in corabia in care se afla, si asa cum era. Impreuna cu El mai erau si alte corabii. S-a stirnit o mare furtuna de vint, care arunca valurile in corabie, asa ca mai ca se umplea corabia. Si El dormea la cirma pe capatii. Ucenicii L-au desteptat, si I-au zis:"Invatartorule ,nu-Ti pasa ca pierim?" El S-a sculat, a certat vintul, si a zis marii:"Taci! Fara gura!". Vintul a stat, si s-a facut o liniste mare. Apoi le-a zis :"Pentru ce sinteti asa de fricosi? Tot n-aveti credinta?"
......................................................
     Asta a fost unul din versetele folosite in predica de duminica de la Biserica mea. Un text vechi... de mai bine de 2000 de ani si auzit de noi toti de nenumarate ori, predicat de nenumarati predicatori; un text stors de atitea valori... dar care inca face sens si va face sens pina cind mai exista acest pamint si noi pe el.
     Mi-a parut bine sa-mi reamintesc ca in viata asta sintem ca intr-o corabie pe mare. Valuri vin mereu, ca asa este pe mare si asa este in viata, dar adesea avem in viata si furtuni. A dat vreodata vreo furtuna peste voi? Eu am trecut prin citeva, nu prea mari... dar am vazut ca sint locuri pe fata pamintului unde furtunile pot sa smulga pomi si sa mute case si sa le faca praf. Omoara oameni, animale si smulg in drumul lor tot ce se gaseste pe fata pamintului. Nu stii de unde vine furtuna si nici cit va sta... nu poate nimeni sa o controleze... Bineinteles, nimeni dintre noi, muritorii. Textul de mai sus ne spune ca se poate controla si furtuna. Si sint sigura ca nu numai furtuna aceea ivita pe mare. Domnul Isus poate sa stapineasca orice furtuna.
     Dar stiti ceva? Daca Domnul Isus nu era in corabie ca sa poata ucenicii sa-L roage sa opreasca furtuna, ar fi fost posibil sa li se scufunde corabia. Iar in viata noastra furtunile sint exact asa ca si cele de pe mare. Uneori corabia se umple de apa si sintem gata, gata sa ne inecam. Intrebarea cea mai importanta este... "Pe cine chemam in ajutor?" Daca Il ai pe Domnul Isus in viata ta, poti sa-L chemi pe El... dar daca nu Il ai?
     In istorioara de mai sus, Domnul Isus era in corabie, si nu numai... era la cirma pe un capatii (pe o perina). De cite ori sintem ingrijorati ca viata noastra sau a celor dragi este in pericol si ne intrebam daca Dumnezeu vede, daca e treaz sau doarme?! Pai chiar daca doarme... o rugaciune Il poate trezi atunci cind e la cirma corabiei noastre.
     Dar daca nu-L avem pe El la cirma... la cine strigam?

No comments: