14 June 2014

CEEA CE VRETI SA VA FACA VOUA OAMENII...

    Vin din nou in fata voastra cu o rugaminte. Diabetul a ajuns o problema destul de frecventa in Statele Unite, si mai toti cunoastem pe cineva care sufera de aceasta boala care fura celor care o au toate bucuriile vietii. Se pare ca diabetul nu cunoaste nici granite teritoriale si nici de virste, stare sociala, etc.
     In Bucuresti, cunosc o familie cu un copil de 13 ani care este bolnav de diabet si care ar avea nevoie de un aparat de testat diabetul cu tot ce apartine - pentru testele zilnice de care are nevoie baietasul lor. Cred ca nu este un secret ca aceste testari sint costisitoare si de durata. Iar Lia, mamica lui, are mare nevoie de ajutor in a procura cele necesare testarii.
     Eu am sa imi fac partea mea cit pot, dar am nevoie si de alti voluntari. Stiu deja doua persoane care au diabet si au promis ca vor trimite ce au in plus pe acasa - dar eu cred ca mai sint si altii care, cu putina bunavointa, ar putea sa ne ajute. Am sa va pun o poza a familiei si adresa lor.
     Ginditi-va doar atit - ati fi putut fi voi in situatia in care se afla ei.
    Si... "CEEA CE VRETI SA VA FACA VOUA OAMENII, FACETI-LE SI VOI LA FEL". Asta nu am mai zis eu ...asa este scris!!!


LILIANA CORBU
Str. Motoc nr 9 bl P-54 Ap 43
Sector 5 -- BUCURESTI

9 comments:

carmen bogdan said...

am o colega cu diabet , care face de 3 ori pe zi insulina o sa o intreb ce stie despre cum se procura un astfel te tester, si conditiile si costurile. poate cunoaste ceva simplu util si putin costisitor.

Unknown said...

Draga Rodica,
Am primit banii trimisi de tine.
Iti multumesc, iti multumim.
Da, TESTERELE sunt o mare problema financiara. Testerele oferite de statul roman acopera necesarul doar pentru 5 saptamani/ din cele 3 luni(O DATA LA TREI LUNI MERGEM LA SPITAL PENTRU INVESTIGATII SI PENTRU A NE PRIMI INSULINA)
RESTUL TESTERELOR NECESARE le cumparam. Fara ele nu putem...exista. Nu se poate face insulina "in orb" si, nu se poate trai fara insulina. Din nefericire, diabetul nu are granite si nici limita de varsta. De multe ori spun ca as prefera cu inima de mama sa fi fost eu in locul lui... :(
Iti multumim, va multumim!
Si poate cumva Dumnezeu ne va ajuta sa intelegem....toate cate ni le da.

Rodica Botan said...

Multumesc Carmen. Blessings!!!

carmen bogdan said...

Revin cu detalii care sper sa ii fie de folos mamicii. Colega mea mi-a zis ca trebuie neaparat sa fie luat copilul in evidenta unui medic diabetolog. Se poate duce la Institulul de diabet si Nutritie Paulescu, Bucuresti de pe strada I.L. Caragiale , statia Vasile Lascar pe linia tramvaiului 16 si 5. Acolo poate fi preluat de medicul de serviciu care primeste pacienti in acea zi. Ea merge de mult timp acolo si , spune ca i se vor face toate testele gratuite si i se va da si aparat si testere. Ea primeste gratuit testere pe toata perioada si medicamentele aferente. Mi-a spus ca se gasesc si separat testere la 2 seturi se da si un aparat gratuiit si costa 2 seturi in jur de 200 lei. Ea saftuieste insa sa inscrie copilul in evidenta unui medic diabetolog si va primi tot ce are nevoie copilul. Mi-a spus ca mai sunt si alte policlinici pe strada 11 Iunie sau prin Pantelimon dar nu stie cum functioneaza acestea. Sper sa ii fie de folos si sanatate ii doresc micutului.

carmen bogdan said...

http://www.paulescu.ro/
http://www.paulescu.ro/index.php?p=6

Unknown said...

Draga Carmen Bogdan,
Noi suntem inegistrati la Dr. Mihu. In spitalul pentru copiii Marie Curie. Da , insulina avem gratuita si cateva cutii de testererepectiv 5- se dau o data la trei luni!! Cutiile cu testere ne ajung pentru 5 saptamani RESTUL , trebuie sa cumparam- daca nu crezi ca spun adevarul...asta e. Noi pana acum am cumparat destule cutii cu testere si nu sunt ieftine. Nu e vorba de aparat...poti avea in casa si 10 aparate ! DACA NU AI LAMELELE NECESARE(testerele) nu ai ce sa faci cu aparatele. Copilul meu isi ia glicemia la ora 7, 10, 13, 16, 20 si uneori la 3 noaptea.DECI 6 lamele/zi. O cutie are 50 de lamele...In fine... e greu de inteles pentru cine nu cunoaste boala si modul in care se face insulina.
Multumesc oricum pentru sfat, va imbratisez pe toti!!!
Si sa stiti ca nu imi este usor deloc nici mie, nici lui. Inca ne adapatm. :( Si am indraznit sa vorbesc cu Rodica pentru ca neavand servici(din dec. de cand s-a imbolnavit Andu) uneori, ne este destul de dificil...Pe langa diabet mai e si scoala,hrana specifica...Sper ca nu am suparat pe nimeni iar.. multumirile nu sunt suficiente.

Rodica Botan said...

Lia, o cunosc pe Carmen si te asigur ca tot ce a facut a facut cu dragostea Lui Christos in dorinta de a aduna cit mai multe informatii si de a te ajuta cu ce poate. Stiu ca in pozitia ta simti nevoia sa te aperi si sa te explici dar Carmen este sora ta care te iubeste cu dragostea Lui Christos. Am poposit in casa ei cu citiva ani in urma si am dormit in cel mai bun pat din casa si mi-a asezat pe masa ce avea mai bun...si nu ne vazusem niciodata inainte de seara aceea. Dumnezeu ti-a scos in drum oameni cu inima- pretuieste-i si lasa-te iubita de ei.

Iar tie sora mea Carmen, mii de multumiri. Promit ca daca mai vin in Romania nu am sa te ocolesc. Mi-e dor de tine...

Unknown said...

Dar o pretuiesc , Rodica . Nu spun ca nu apreciez efortul ei. Eu ma simt foarte singura in Bucurestiul asta mare. (intreaba-ma cu cati oameni am vorbit in ultimile luni. Intreaba-ma daca suna cineva de la biserica...toti imi spun ceva de genul"bine ca nu e mai grav, bine ca nu e cancer"- dar, pentru noi este deja destul de greu fiindca in Romania nu exista consiliere pentru copiii. Este greu ca din copilul care facea baschet era activ sa devina neputincios din cauza ca-i scade glicemia cand nu te astepti...Rodica draga, nu resping oamenii!- Mi-ar placea sa stau cu Carmen la un ceai de vorbe !

carmen bogdan said...

O mama ingrijorata e o mama care trebuie inteleasa si indiferent ce face sau zice nu spune cu nici o intentie rea nu poti decat sa fi alaturi de ea...suferinta pt copil e mai grea decat orice suferinta propie . Da Rodica ai intuit bine doar am vrut sa ajut si eu macar cu o informatie... Domnul Isus sa lege lucrurile si oamenii in cea mai buna formula posibila ca aceste suflete sa poata depasii momentele dificile. Daca nu ar fi El de partea noastra in astfel de momente ar fi imposibil de traversat .Sa fiti binecuvantate cu har si multa credinta.
De aproape un an jumatate am lucrat program prelungit si de o luna jumatate aproape lucrez numai de noapte , dar daca voi lucra din nou in schimburi sa ne vedem la o ceasca de ceai va fi ok mai ales ca stam cam in aceaiasi zona a orasului.
Rodica draga oricand esti binevenita la noi si mi-e dor de conversatiile noastre care imi lipsesc . Am rabdare, incredere si speranta si dupa ce experienta si incercarea din ultima perioada care mi-a rapit mult timp se va termina sper sa revin la vechile obiceiuri de care imi este estrem de dor....