12 June 2014

BIRUINTA FINALA...



“Cel rau ia o infatisare nerusinata, dar omul fara prihana isi imbunatateste calea. Nici intelepciunea, nici priceperea, nici sfatul n-ajuta impotriva Domnului. Calul este pregatit pentru ziua bataliei, dar biruinta este a Domnului.” Proverbe 21:29-31
…………………………
     Nu-i asa ca este tare greu sa crezi adevarul spus de Biblie in rindurile de mai sus? Citeodata trec ani multi si grei si parca nimic nu se schimba; celor rai continua sa le mearga bine, iar  noi, cei care ne straduim sa facem binele, continuam sa ne zbatem in lipsuri, probleme si greutati de tot felul; si pare ca Dumnezeu nu vede si nu aude. Chiar asa sa fie?
     Am invatat in viata (mi-a trebuit un pic de timp sa invat, citiva ani lungi si grei sa treaca peste mine), ca “Dumnezeu nu doarme , nici nu dormiteaza”. Am invatat ca nu numai omul bun “tot ce incepe duce la bun sfirsit”, dar ca treaba asta este dumnezeiasca si ca  Dumnezeu Insusi procedeaza asa – doar ca  Dumnezeu are o indelunga rabdare cu noi toti, si cu rai, si cu buni… si cu toate astea, negresit vine si ziua cind se vor incheia toate socotelile. Am invatat in timp ca celor rai nu le merge bine la infinit si ca exista o plata pentru tot ce faci chiar si pe lumea asta.
     Daca iti arunci piinea pe ape, o vei primi negresit inapoi cind nici nu te astepti, si versetul din Geneza “bine faci, bine astepti” este litera de lege. Daca cineva crede ca se trage de sireturi cu Dumnezeu si ca Il trage pe sfoara… se insala.
     Nu stiu exact de ce mi-au venit gindurile astea, dar citind versetele de mai sus, asa mi-a fost rascolita inima sa scriu. S-ar putea sa fie cuvine de mingaiere pentru cineva care se lupta cu viata si pare ca nedreptatile se aduna si il ineaca. Din perspectiva noastra umana adesea pare ca toate lucrurile stau pe loc. Pare insa asa… si trebuie sa prindem curaj. Planurile lui Dumnezeu nu sint planurile noastre si invers. Sa invatam rabdarea si sa asteptam in tacere ajutorul Domnului. El va veni negresit!!!

No comments: