23 February 2014

...tot felul de vesti rele...si... VESTEA CEA BUNA...

    N-am auzit atitea vesti rele in viata mea. Mi-e si groaza cind suna telefonul... Evit sa ma uit la News... si trec repede peste unele articole care se dau de gol de la inceput ca nu au un sfirsit promitator.
Poate e faptul ca imbatrinesc...
    Cu citiva ani in urma, impreuna cu fratii mei, il tot bateam la cap pe tatal meu sa mearga in vizita in Romania. Ne-a tot respins propunerea si, la un moment dat, mi-a zis ca aproape toti prietenii lui au murit si ca n-are rost sa se duca, fiindca e deprimant.
     Ma intreb daca sintem mai inclinati sa vedem partea rea, grea, intunecata a vietii din cauza virstei sau chiar lumea a intrat intr-o era a raului, a rautatii, a crimelor si ticalosiilor de tot felul... E groaznic cita incarcatura negativa este in jurul nostru, in relatiile dintre oameni, in viata ce se scurge linga noi!
............
     La capatul opus acestei situatii sta o Carte Sfinta, numita "Vestea cea Buna", Biblia. Si noi, fratii mei, de orice nuanta ati fi, care va socotiti copiii Tatalui Ceresc, am fost trimisi sa ducem aceasta "Veste Buna" intregii lumi. Pot astia la TV, si la radio, si in ziare, si pe internet sa faca spume la gura cu toate prostiile care se intimpla pe lumea asta, ca daca noi ne-am face treaba si am duce lumii "Vestea cea Buna", ea poate anihila toata rautatea lumii.
     Pe vremea Domnului Isus n-a fost mai bine decit acum. Nedreptatea era la ea acasa, ca altfel nu ar fi putut sa-L judece pe Domnul nostru - nevinovat, la moarte de cruce. Dar L-au tirit de la Ana la Caiafa, si la Pilat... si L-au chinuit cit au putut - si, cu toate rinduielile corecte ale templului si legile romanilor pe deasupra, au savirsit cea mai mare nedreptate si nelegiuire posibila. Ca si in zilele noastre de altfel - ca doar zilnic in numele legilor se fac nelegiuiri... nu-i asa?
     Nu stiu cit putem afecta lumea din jur ca unii dintre noi sintem tare slabi in credinta - dar mi-am amintit uitindu-ma in jur si incercind sa filtrez toate vestile rele din jurul meu, ca am pe birou, si pe noptiera, si in biblioteca, si pe masuta de cafea "Vestea cea Buna". Si mi-am amintit ca trebuie sa-mi improspatez memoria cu ea.
     Astazi am aflat o veste trista despre o matusa care este bolnava. Dar ea este bolnava in trup numai. Sufletul ei apartine Domnului si orice s-ar intimpla, pe ea o asteapta o sarbatoare necurmata daca trece la Domnul. Mai ieri, alaltaieri o prietena din Tirgu Jiu isi pierdea slujba. Tot lucruri triste... Noi nu sintem insa fara speranta chiar si cind situatia noastra paminteasca nu pare promitatoare. Trebuie doar sa ne amintim ca vestile noastre rele sint rele doar pe jumatate, si doar pentru un timp scurt. Sa nu uitam in aceasta perioada grea ca Domnul a promis ca ne poarta de grija...
     Si trebuie sa ne amintim NEAPARAT ca avem datoria sa le spunem si altora despre "Vestea cea Buna"... acelora care n-au nici o nadejde, acelora pentru care totul este acum si aici...
"El a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii voua celor ce erati departe, si pace celor ce erau aproape. Caci prin El, si unii, si altii avem intrare la Tatal, intr-un Duh."

2 comments:

elena marin-alexe said...

Ce bine că Vestea bună eclipsează veştile proaste...

Monna Albu (Novacescu) said...

Citind acest mesaj al tau, m-ai facut sa imi amintesc ce raspunsuri mi-am dat eu cand mi-am pus acesta intrebare cu ceva timp in urma. La fel ca si tine ma intrebam, oare sunt eu de vina, vad doar partea negativa a omenirii sau intr-adevar societatea in care traim a ajuns intr-o stare atat de degradanta, plina si imbuibata de pacat, unde regulile morale au disparut cu desavarsire?(ca sa nu mai vorbim de cele crestine)
Raspunsul l-am gasit in Scriptura!
Pe pamant a fost, este si va fi necaz!!!
Totusi intunericul nu va imparati vesnic pe pamantul in care acum este necaz.Isaia 9:1/a