10 February 2014

SAREA SI LUMINA

Din "Heirs of the King"
By Warren W.Wiersbe
Tradus Rodica Botan

Sarea si lumina sint doua comoditati pe care noi nu le prea apreciem in zilele astea, dar in timpurile antice erau apreciate foarte mult. Soldatilor romani li se dadea portii, ratii de sare si daca li se micsorau portiile, ei se revoltau. Cuvintul englez pentru plata "salary" inseamna in mod literar "bani de sare". Si data viitoare cind ai sa spui "acel om nu-si merita sarea" ai sa-ti amintesti singur de valoarea pe care oamenii o puneau in trecut in acest produs.

Astazi…apasam doar pe un buton si avem cita lumina vrem, dar evreii la care Domnul Isus le-a vorbit trebuiau sa care cu ei niste lampice mici din pamint cu un fitil inauntru si ulei daca vroiau sa aiba lumina. Cind orasele noastre experimenteaza vreo problema de curent abia atunci reusim sa intelegem cit este de importanta lumina.

Domnul Isus a folosit sarea si lumina ca sa creeze tabloul crestinilor. El li s-a adresat ucenicilor in mod deosebit. Dar daca nu aplicam aceleasi principii pe care le-au folosit ucenicii inseamna ca ne furam pe noi si furam lumea intreaga de binecuvintarile pe care fiecare credincios le poate avea sau le poate aduce. Domnul nostru descria caracterul unui credincios. El ne spune care este …care trebuie sa fie caracterul acestora in viata de fiecare zi. Prin folosirea imaginilor de sare si lumina , El ne-a spus de fapt cum ar trebui sa fim noi astazi.

Matei 5:13-16
Voi sinteti sarea pamintului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iaras puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decit sa fie lepadata afara, si calcata in picioare de oameni.

Voi sinteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte, nu poate sa ramina ascunsa. Si oamenii nu aprind lumina, s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic si lumineaza tuturor celor din casa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor ca ei sa vada faptele voastre bune, si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri."

1 comment: