28 February 2014

PLOAIE IN CALIFORNIA...

   
Anul acesta a fost seceta in California. Pentru alte zone ale Americii cantitatea de ploaie care cade in fiecare iarna sau primavara este importanta, dar nu ajunge la importanta pe care o are ploaia pentru California, pentruca griul si porumbul si vegetalele si fructele Americii cresc in majoritate in acest stat.
     In calatoriile mele la copiii mei care locuiesc in Fresno, la doua ore distanta de mine am vazut pe freeway pancarde puse de farmieri in care scriau mare sa poata citi tot natu..."Pray for rain!" ("Rugati-va pentru ploaie!"). De asemenea n-au lipsit aceleasi pancarde sau chiar am vazut borduri electronice cu aceeasi chemare insistenta in fata multor biserici.
     Lipsa ploii nu ar insemna numai lipsa mincarii ci odata cu agricultura care s-ar duce pe "apa simbetei" s-ar fi dus si o multime de joburi. O mare parte din locuitori, mai ales cei de origine latina lucreaza in agricultura.
    Ia ghiciti ce se intimpla acum in California? PLOUA...Este ora 2:50 din noapte si afara picura strasnic ...Dumnezeu a raspuns rugaciunilor acelora care au stiut incotro sa strige. Asa cum in vechime oamenii au strigat la Domnul sa le deschida cerurile si sa le dea ploaie, asa si in timpurile noastre Acelasi Dumnezeu stie cind strigam si poate sa ne raspunda daca este dupa voia Lui si sa deschida cerurile si sa lase sa cada o ploaie binecuvintata peste noi. Sa nu uitam acum sa-I multumim...

    "Frumos este sa laudam pe Domnul, si sa marim Numele Tau, Prea Inalte, sa vestim dimineata bunatatea Ta, si noaptea credinciosia Ta..." Psalm 92:1-2

No comments: