05 February 2014

REPAOS...

     S-au mai dus citeva zile, desi timpul parca sta in loc. Nimic parca nu s-a schimbat decit felul in care privesc la viata. Mina dreapta sta inca umflata si inflamata in ciuda antibioticelor ce le iau si umflatura sau stiu eu ce altceva nu ma lasa sa imi misc degetele, sa inchid pumnul, sa am ceva putere in mina sau sa pot face vreo miscare, vreo actiune mai de soi. Colegii ma intreaba cind ma reintorc la lucru...si chiar ca as vrea sa pot spune..."miine".
   
E greu sa intelegem de ce se intimpla unele lucruri in viata. Stiu ca eram din cale-afara de obosita inaite de accident. Dorm acuma parca sa recuperez timpul cind ma culcam tirziu si ma trezeam devreme. Domnul mi-a dat timp de odihna daca n-am stiut sa mi-l programez singura. Ca nici sa lucrez acasa nu pot...asa ca trebuie sa ma odihnesc ca ce altceva sa fac?
.....................
     Am scris cele de mai sus si nu stiam unde ma duc cu istorisirea. Am mai mincat ceva, m-am mai invirtit fara folos prin casa si m-am apucat sa citesc dintr-un devotional pe care mi l-a adus Monica, sotia pastorului cu doua saptamini in urma. Primul devotional pe care mi-au cazut ochii mi-a dat continuarea la gindurile de mai sus.
     L.B.Cowman spune ca in muzica sint si pauze. Si cei care stiu muzica inteleg perfect despre ce vorbesc. Si desi pauza nu contine muzica, ea este parte necesara din partitura muzicala. Tot asa si viata are momente de respiro, de pauza...In marea partitura a vietii este nevoie si de momente linistite si fara activitate. Nu-i asa ca e interesanta ideea asta?
     Mai mult decit atit...Dumnezeu vrea sa stam linistiti de multe ori sa-l ascultam. Nu asa vrem si noi ca atunci cind vorbim cu copiii nostrii , sa-si intrerupa activitatea si sa stea o clipa linistiti? Adeseori crestinii in dorinta de a face placere Domnului, se inhama la atitea activitati ca nu le pot duce. Nu...nu este cazul meu, va asigur. Ocupata...da; dar nu neaparat cu cele spirituale cit cu cele pamintesti.
     Mi s-a facut clar un lucru deci...ca repausul e necesar...si ca Dumnezeu adesea vrea sa ne vorbeasca daca sintem dispusi sa il ascultam. Mai stiu eu? Poate a creiat asa un moment si pentru mine, doar, doar am sa casc urechile sa aud ce are de spus. Si cine stie...poate inainte de a va zdrobi si voi ceva, o sa va ginditi sa incetiniti pasul si sa luati un repaus. Daca trebuie sa ne odihneasca, Domnul gaseste metoda...

No comments: