14 February 2014

repetenta la subiectul "credinta"

     Aseara citeam in Matei 21:21-22...

"Drept raspuns Isus le-a zis:" Adevarat va spun ca, daca veti avea credinta si nu va veti indoi, veti face nu numai ce s-a facut smochinului acestuia; ci chiar daca ati zice muntelui acestuia:"Ridica-te de aici, si arunca-te in mare," se va face. Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi."
     ....................
     Sint unul dintre acei copii mici si slabi ai Domnului care se tiraie in urma turmei. Invat aceleasi lectii iarasi si iarasi, si parca nu se prinde mai nimica de mine... sau chiar daca s-a prins, nu sta mult. Am atita nevoie de credinta in zilele astea... Deb zace bolnava de o saptamina. Un parazit al sistemului digestiv acuma... ca si cind nu avea destule de dus si asa. Eu astept o alta operatie la mina, si ma uit cu mila la taietura care se vindeca si imi imaginez ca o sa taie iara pe acolo... si ma... induiosez... "saraca Rodica"!!!
     Citind aseara aceste versete m-am mai lamurit inca o data de ce trebuie sa citesc mereu, mereu Biblia... mereu, mereu aceleasi cuvinte... pentru ca invat ceva nou de fiecare data si... aseara mi-am adaugat ceva la lectia despre credinta. Domnul Isus spune nu numai ca avem nevoie de credinta, dar spune ca trebuie sa nu ne indoim. Si ca sa inteleg care-i una si care-i cealalata m-am gindit la Petru si la umblarea pe ape. A avut Petru credinta si s-a pornit. (Pornitu-m-am si eu de multe ori... ca o duc bine cu porneala)... Dar dupa citiva pasi pe ape, Petru se scufunda. Si aici am eu probleme... si de aia sint mereu "plouata" si ma scufund...
     Ce n-as da sa nu ma indoiesc!... Petru s-a indoit cind si-a luat ochii de la Isus. Pentru ca atunci s-a uitat la valuri, si stiinta, si logica omeneasca au luat locul tintei initiale. Si logica mea omeneasca imi spune ca anumite lucruri nu se pot realiza. Ca si lui Petru. Nu este logic sa umbli pe ape... si nu este logic sa fim vindecati de Dumnezeu cind medicina si medicamentele nu pot s-o faca, sau sa ni se rezolve anumite probleme care sint iesite din perspectiva omeneasca.
     Pai tocmai pentru cele nerezolvabile avem nevoie de credinta si ...sa nu ne indoim. Si in ultima vreme se tin problemele fara rezolvare scai de mine. Am mai auzit si pe altii care se pling de asta. Asa ca... inapoi la Cart!. Ce spune Domnul Isus? Credinta si sa nu ne indoim. Si acum la practica... si sa auzim numai de bine.

6 comments:

A.Dama said...

Draga Rodica,
In privinta mantuirii, nimeni nu poate crede in locul altcuiva, dar in privinta vindecarii, se poate. Adaugam si noi credinta noastra. Dumnezeu sa lucreze cu Mana tare si Brat puternic!
M-am gandit la tine cand am spus in gand ultima parte a Psalmului 73:
"Insa eu sunt totdeauna cu Tine. Tu m-ai apucat de mana DREAPTA, ma vei calauzi cu sfatul Tau, apoi ma vei primi in slava..." Asa sa fie!

Rodica Botan said...

A.Dama nu stii cit de bine mi-a prins acest comment si ce la timp a venit. Am nevoie sa-mi tin ochii la El si sa pasesc pe apele astea miscatoare in fiecare zi. Cred...cred...cred ca Domnul poate si-mi va vindeca fata chiar daca este slabita si parca din zi in zi mai bolnava. DOMNUL MEU POATE ...DOMNUL MEU NE VA SCOATE LA LIMAN.
Multumesc pentru rugaciuni si pentru imprumutul de credinta...si tie si la toti cei care nu scriu dar se roaga pentru noi si cred pentru noi. Domnul sa va rasplateasca tuturor...

cherie said...

A nu te indoi in credinta inseamna din punctul meu de vedere sa nu te indoiesti ca Dumnezeu va face ce este mai bine Am ajuns de-a lungul vietii sa inteleg ca Dumnezeu face ce este mai bine nu ceea ce doresc eu. Ce este sau a fost mai bine uneori oamenii nu inteleg caci isi doresc altceva... Dar cand ai credinta nu te poti indoi de hotararea lui Dumnezeu caci el vede totul altfel decat noi.
dar eu sunt sigura ca mana ta se va vindeca foarte bine . Sa ai incredere.

Marta said...

Toti si eu, sint slaba la acest capitoldar ma rog cum pot mai bine si pentru credinta ta ,stiind ca El poate .Primeste si aceasta incercare si asteapta ajutorul Domnului . Simt cu tine din toata inima . Imbratisari .

Rodica Botan said...

Thanks, Cherie. Asa sa fie

Anonymous said...

“Atit credinta, cit si frica pot naviga in portul tau, lasa insa doar credinta sa ancoreze.”Dan T