05 January 2014

RECULEGERE...

 
 Prima duminica din luna...cina Domnului. Moment de reculegere, de analiza, de multumire, de recunoastere, de judecata personala, moment de eliberare, moment de bucurie...de dragoste. In sfirsit eliberati. Pretul libertatii noastre a fost scump - dincolo de ceea ce am fi putut noi sa platim. Imposibil de realizat de o fiinta obisnuita- imposibil de cistigat sub orice forma si straduinta.
    Pastorul a spus..."cercetati-va si asa sa luati...". Pina si aceste cuvinte spun de intentia Lui Dumnezeu de a oferi absolut tot ce avem nevoie ca sa traim o viata cit mai lipsita de stres. Sa aducem inaintea Lui toate scadintele, sa ne rezolvam toate problemele de constiinta... Cuvintul Lui este asa un balsam mingaietor, linistitor pentru sufletele noastre zbuciumate.
     Si cu toate acestea este absolut nebunie curata cum oamenii recurg la orice alta forma de relaxare...
     Astazi am intins mina si am luat... stiind ca n-am nici un merit, stiind ca tot ce sint - sint datorita acelui singe varsat la cruce si acelui trup torturat pina la moarte. In unul din ultimele acte teroriste din anul trecut de aici din SUA, cind un nebun a intrat intr-un cinema si a inceput sa traga la nimereala cu pusca, trei baieti curajosi au pasit in fata fetelor cu care erau la film si au luat gloantele in locul lor. Au murit toti trei. Imaginati-va recunostinta pe care aceste fete tinere o vor purta toata viata lor pentru cei trei tineri care au murit in locul lor.
     Pentru noi... pentru fiecare din noi a murit Christos. Si nu orice moarte, dar o moarte inceata... Cineva explica odata cum este moartea de cruce... cum singele se scurge incet... cum respiratia devine dureros de grea... Si El a murit in locul meu. Doamne... primeste recunostinta mea si dragostea mea pentru suferinta pe care a trebuit s-o rabzi in locul meu. Vesnica recunostinta... Vesnica multumire... Vesnica dragoste...

No comments: