27 January 2014

GINDUL DE AZI DIMINEATA...(11/13/09)

Azi dimineata dupa aproape o ora de condus am iesit la exitul catre serviciul meu. Masina din fata mea avea ceva scris pe parprizul din spate…am mers mult in urma ei fara sa citesc. Trebuie sa fii destul de treaz ca sa iti folosesti creierul. Citeodata ma intreb cind ajung la destinatie…cum am calatorit in starea aia de somnolenta? Nu pot explica. Cert este ca m-am obisnuit…ca si magarul cu povara. Mi se pare ceva obisnuit.

Dar sa revin…ceea ce scria pe geamul din spate al masinii din fata mea…m-a trezit. Scria…"Toti sfintii au un trecut si…toti pacatosii un viitor". Ce gind minunat pentru o noua zi…mi-am zis. Si gindul ala m-a facut sa-mi amintesc cine sint, in marea schema a lucrurilor…sa-mi cer iertare Domnului pentru trecut si sa-i multumesc pentru viitor .

Mi-am amintit despre vierul care a iesit in piata sa angajeze oameni dis de dimineata…apoi pe la prinz si inca odata mai pe seara…si a platit tuturora aceeasi simbrie; chiar daca cei de dimineata au zis ca este o nedreptate. Unii dintre noi sintem chemati mai tirziu…e aproape seara. Dar stapinul viei este bun si inca cheama…inca rasplateste - si rasplata este mare, nemeritata, neasteptata…

Treziti-va oameni buni! Nu stati cu miinile in sin. Ziua este pe sfirsite…pamintul asta batrin e si el satul de pacatele ce se infaptuiesc pe el. Si natura insasi se razvrateste impotriva rautatii oamenilor. Sintem invrajbiti unii cu altii, nemultumiti si nemultumitori…fara dragoste…Tot ce-i rau in omenire parca se asaza in frunte. Nu mai este nici macar rusine pentru unele pacate, ci mai degraba mindrie.

Au iesit din dulapuri de la naftalina toate rautatile…si se poarta…asta este moda zilei. Nepoata mea spunea ca la liceu este un trend…o moda…ca elevii sa spuna ca sint gay si lesbiene . Chiar si cei care nu sint spun ca sint, doar sa fie inclusi…sa fie in ton cu…moda.

De aia m-am gindit sa va amintesc ca pina se zice astazi, putem sa lasam in urma starea de pacat si sa ne intoarcem la El care nu oboseste iertind. Cu El, cu Domnul Isus, poti construi un viitor chiar si in ceasul al unsprezecelea…si ne asteapta o rasplata... Nu amina, ca nu mai este timp…cind ziua asta se sfirseste…timpul nostru s-a dus si trecem in eternitate. Esti pregatit pentru ea?

10 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

“The future is purchased at the price of vision in the present.” — Samuel Johnson

AICISIACUMACOLOCURAND said...

TRUTH AND TIME WALK HAND IN HAND.

cherie said...

Nu stiu ce intelegi tu prin acest indemn.
Sa te pocaiesti nu este o formalitate pe care o adopti ca sa scapi de pacate! Crezi ca de frica te pocaiesti asa,formal, stiind ca Dumnezeu te iarta oricat de tarziu ar fi in viata ta ? Asa cum vierii au fost angajati cu aceeasi plata ca cei care munceau de dimineata la fel iarta si Dumnezeu la gramada?
Observatie : Muncitorii care veneau la sfarsitul zilei la munca munceau de 10 ori mai mult decat cei care erau acum obositi iar vierul termina cu ei ceva necesar... Lucrurile nu sunt simple si formale...
Asta inseamna ca cei care se pocaiesc la sfarsitul vietii au o pocainta de 10 ori mai motivata decat cei care se lalaie cu credinta si cu nemultumire spun ca sunt mai pocaiti decat altii...
Iertarea se da pe merit... Eu socitesc pilda aceea mult mai complicata ....
Nu considera

Rodica Botan said...

"Iertarea se da pe merit " zici tu Cherie. Dar bine ca nu este asa ca era vai de noi si de meritele noastre.
Biblia zice ca pe cid eram noi inca pacatos, Christos a murit pentru noi. Iertarea este absolut gratuita si actul de iertare este facut pe gratis E ca si cum s-ar da de gratis si unii vin mai devreme, altiimai tirziu si iau tot atit- exact cita iertare au nevoie. Cei care intirzie insa isi pun in primejdie salvarea lor proprie. Lucrurile sint atit de simple ca trec neobservate pe linga noi. Dumnezeu le-a facut dinadis simple ca sa nu avem scuze in ziua judecatii ca n-am stiut si n-am putut...

cherie said...

Deci Iisus s-a dat pe sine pentru iertarea pacatelor noastre. Totul e pe gratis!
Atunci ce deosebeste pe unul a carui pacate nu sunt iertate de cel iertat?
Ceva trebuie sa fie caci altfel chiar nu inteleg nimic....

Rodica Botan said...

Este Cherie...Tot ce trebuie sa facem este sa primim acest dar nemeritat. Ai zice ca este cel mai usor gest pe care am putea sa-l facem. Dar daca iti da cineva un pachet si tu nu-l deschizi, il pui undeva pe o etajera si-l lasi acolo...ce poate darul asta sa-ti aduca?
Omul este de o mindrie de nedescris. Aaccepta darul asta inseamna sa-ti recunosti neputinta si sa accepti ca doar Dumnexeu te-a putut rezolva problema- ca n-ai alta solutie; dar omul vrea incapatinat sa isi rezolve el problemele. Unii se tirasc in genunchi pe dealuri in sus si-si chinuie genunchii in drum catre o cruce sau icoana unui sfint doar ca sa simta ca au facut ceva pentru mintuirea lor. In acel moment de fapt ei reduc in ochii lor valiarea darului fara de plata de care vorbeste Biblia. Sint niste chestii atit desubtile.
Credinciosul are nevoie sa faca fapte bune si ele ii vor fi luate in considerare ca rasplata; dar mintuirea este un act de care nu trebuie sa ne atingem- este gratuit si primind mintuirea acceptam ca sintem nevrednici si neputinciosi, acceptam suprematia Lui Dumnezeu .

cherie said...

Si la noi la ortodocsi sunt unii care primesc mantuirea fara sa mai treaca prin judecata, astia sunt sfintii care duc o viata deosebita, se desprind de cele lumesti si devin totalmente ai lui Dumnezeu, buni si desavarsiti...
Dupa o chemare speciala sau chiar si dupa o viata de pacat (nu sunt restrictii aici), ajungand la o cainta adanca, unii se leapada de cele lumesti si trec intr-o lume superioara. Acestia chiar daca fac fapte bune, nu pentru aceste fapte bune sunt mantuiti, ci chisr sunt cu desavarsire buni, de aceea sunt mantuiti.
Deci si la ortodocsi, nu iti cumperi iertarea cu fapte bune sau cu danii catre biserica asa cum cereau catolicii ceea ce i-a determinat pe protestanti sa declare ca nu faptele bune aduc mantuirea ci credinta.
Acum si la ortodocsi, sunt preoti care cer bani la marturisiri si la slujbele de iertare a pacatelor dar este pacatul lor, caci biserica nu cere asta, iar teoretic, chiar condamna..
Deci cum spuneam, cei desavarsiti in credinta si cu adevarat buni, cei ce se leapada de tot ce au si il urmeaza pe Iisus sunt mantuiti fara a mai fi judecati dar noi astilalti care incercam sa fim buni si uneori chiar reusim sa ne invingem pe noi insine si devenim buni, trecem prin judecata si Dumnezeu ne cantareste sufletele si vede cata sinceritate a fost in credinta, iubirea si bunatatea noastra...
Asa este la noi la ortodocsi si cred ca este corect asa.
Nu prea am inteles explicatia ta, nu inteleg pe ce criterii este data mantuirea la baptisti. Ce sa accepti? Pare un nonsens....
Tu, cand ai trecut prin electrocutarea aia, sunt convinsa ca ai devenit mai buna, mai daruita lui Iisus dar... sa stii ca ma indoiesc ca nu te-ai mai schimbat intre timp asa ca mantuirea va fi cantarita ca la ortodocsi... (Sper ca nu te supara ce spun. Asta cred eu, nu ca asta ar fi adevarul )

Rodica Botan said...

Cherie, exista un singur adevar. El nu apartine baptistilor sau ortodocsilor. El apartine Lui Dumnezeu care l-a facut, care il vede in intregime, care cunoaste dincolo de zona omeneasca de cunoastere. Noi cunoastem acest Adevar din Scripturi.
Hai savedem ce spune Biblia despre Mintuire. Mintuirea o primim doar prin Jertfa Domnului Isus. El a trebuit sa moara ca sa plateasca plata pacatului nostru. Daca plata S-a platit...poti spune ca si judecata s-a facut . Si noi cei vinovati , sclavii pacatului primim eliberarea. Tu stii ca atunci cind negrii au fost lasati liberi, scosi din sclavie , unii n-au stiut si au continuat sa fie sclavi , iar altii n-au vrut sa paraseasca plantatiile si au ramas in starea de sclavi pentruca nu au fost interesati de libertate.
Faptul ca cineva duce o viata deosebita este un lucru onorabil si noi toti ar trebui sa ne silim la asta. Dar nu sintem sfinti. N-o sun eu ci o spune Biblia. Biblia zice ca nu s-a gasit nimeni fara pacat in afara de Domnul Isus, si sa spunem altfel inseamna sa renegam Biblia.

Acuma intelegi ce sa accepti? Eliberarea de pacat prin jertfa Dpmnului Isus. Faptul ca faptele noastre oricit de bune ar fi nu sint suficiente ca sa ne mintuie. Dumnezeu cere perfectiune si noi nu putem sa dam ceea ce nu avem.

Cind m-am electrocutat, am inteles ca viata este finita si ca trebuie sa-mi rezolv problemele sufletului ca nu stii ceasul cind viata asta se termina. Dar mintuirea nu este cintarita...Dumnezeu a platit acelasi pret pentru toti- viata Fiului Sau. Plata este facuta...noi trebuie doar sa acceptam ca nu datorita sfinteniei noastre sau faptelor noastre sintem mintuiti ci datorita jertfei depuse la Golgota. Cind aducem in discutie faptele noastre il jignim pe Dumnezeu...este ca si cum am spune ca ne descurcam singuri, ca noi stim mai bine, ca noi sintem curati si buni, ca jertfa Fiului Sau a fost fara rost ca noi nu avem nevoie de ea...

cherie said...

Am stat la indoiala daca sa scriu sau nu... Toti am citit biblia.
Mantuirea se acorda gratois daca il primesti pe Iisus. E gratis si se acorda celor care il primesc pe Iisus, celor care se nasc din nou, in Iisus.
Si ce spune Iisus ca trebuie sa faci cand il primesti ? Dupa ce scrii, doar sa te umilesti. Pana la ce grad de umilinta scrie in "biblie" sa cobori?
Nu mai scriu ca aici e vorba de religia noastra nu de credinta noastra.

Rodica Botan said...

C sa stiu eu spune despre cita umilinta ar trebui sa aratam? Domnul Isus , Fiul Lu Dumnezeu S-a umilit pentru noi pina la moarte de cruce. Se pare ca era pedeapsa pentru cei mai rai criminali...
Cit despre noi, cei pentru care s-a umilit...deoinde de fiecare cit simte in inima lui ca trebuie sa se umileasca...ca vezi tu Cherie...asa este si cu dragostea. Nu poti sa dai decit ce ai...
Si cred ca daca sintem sinceri...si ar trebui sa fim, credinta noastra ar trebui sa ne fie religia noastra. Ca nu putem servi la doi stapini...