07 January 2014

AFARA DIN JUNGLA...



     In grupa de tehnicieni cu care lucrez, sintem mai multi credinciosi, dar de diferite denominatii. Ieri unul dintre ei, Larry, a avut o programare cu doctorul lui pentru un MRI pe care l-a avut la git. Cu doi ani in urma, a avut cancer ,si acuma i-a crescut iara o gilma la git si era ingrijorat. In timp de necaz si de nevoie ne-am strins toti in jurul lui si i-am promis ca ne rugam. Larry este catolic… iar noi ceilalti de diferite nuante: baptisti, penticostali, luterani… La vremuri de nevoie cu totii ne-am aratat dragostea si compasiunea si am promis sa ne rugam pentru el. Dar in discutii mai amicale, ne aparam fiecare religia in care ne-am trezit si in care au fost poate parintii nostri…cu care sintem obisnuiti.
     Nu toti citesc Biblia sa se documenteze sa vada daca ceea ce au invatat de la parinti sau ceea ce au crezut, sau au auzit este adevarat. De cind scriu pe blog – si scriu de citiva ani – ma rog de cititorii mei sa ia o Biblie si sa citeasca – sa nu manince mestecat de altii. Este bine sa fim loiali… dar dupa ce ne-am dumirit si sintem siguri de credinta care o avem. Biblia ne indeamna sa cercetam. Dumnezeu spune ca daca cineva Il cauta, El Se lasa gasit.
     Exista un caz in istorie a unui soldat japonez care a continuat sa lupte vreo 29 de ani dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial. Hiroo Onoda era prin jungla filipineza si misiunea lui a fost sa distruga pista aeriana pe care trebuiau sa aterizeze avioanele militare ale americanilor. A omorit vreo 30 de politisti si soldati filipinezi in timpul asta cit a patrulat in jungla. Degeaba au incercat autoritatile sa-l informeze aruncind din avion tot felul de informatii scrise cum ca razboiul s-a sfirsit. Loial ordinului primit de la comandantul lui el a continuat sa stea la post. Au trebuit pina la urma sa-l caute pe fostul lui comandant care sa vina si sa-i dea ordin sa puna arma jos.
     Pe cit de interesanta povestea, pe atit de trista. Au murit 30 de oameni si el a pierdut aproape 30 de ani de viata pentru simplul fapt ca nu a vrut sa foloseasca nici o sursa de informatie ca sa afle adevarul. Ai crede ca in 30 de ani ar fi avut destul timp sa “gindeasca”… ca, poate, poate razboiul s-a sfirsit…
     De aia zic si eu… faceti rost de o Biblie si cititi. Dar daca ati fost informati gresit? Dar daca icoanele si luminarile nu va pot ajuta? Dar daca Maica Domnului este doar o femeie cinstita si respectata dar n-are putere sa va ajute din moment ce si pentru ea a trebuit sa moara Fiul ei iubit – Isus Christos? Nu stati in jungla vietii nepasatori… ca trece timpul degeaba.
     Razboiul s-a sfirsit si Domnul Isus a invins. El este singurul mijloc de a intra in viata vesnica- asa spune Biblia…sa o citim!!! Sa ne informam… sa iesim din jungla…
     

1 comment:

Anonymous said...

Ai multa dreptate, bine-ar fi ca si eu si tu sa ne-o putem insusi IN INTREGIME