22 January 2014

MINGAIEREA...

      Ce sa scriu zilele astea, si despre ce? Orice as vrea sa fac are pe undeva o portiune de actiune unde folosirea miinilor - si deci a miinii drepte este necesara. Si eu nu o pot folosi. Teoretic am realizat dintotdeauna cita folosinta am de mina dreapta, dar cind treci la practica este absolut covirsitor...
      Practic nu poti face nimic...sau nimic calumea. Ca sa ocolesti folosinta miinii drepte trebuie sa te duci pina in China si inapoi pentru fiecare lucrusor. Ahhhhhhh...imi vine sa dau cu pumnu...dar cum?
      Noaptea mai ales ma doare de ma innebuneste . Am incercat sa imi masez mina. E mai mult o mingaiere- m-am uitat sa vad ce face terapista, si am facut si eu acelasi lucru. Interesant...era ca si cum as fi mingiiat un copil care plinge si incet , incet se opreste din plins si adoarme. Asa si muschii sau nervii de la mina se potolesc usor, usor cu fiecare mingaiere.
      M-am dus pe dictionar sa vad ce scrie ca este mingaierea; si de-acolo m-am dus cu gindul la mingaierile Domnului , la faptul ca ni s-a spus sa mingaiem pe cei care sufera.
      Cit de usor este acest gest...nemaipomenit de usor- si cita nevoie avem noi toti de mingaiere. E clar faptul ca mingaierea aduce alinare de dureri de orice fel incluzind cele fizice. De ce nu o folosim...asta este intrebarea mea? De ce?
     Avem o multime de lucruri usoare si marunte si la indemina oricui care sa ne faca viata mai buna si mai usoara...dar preferam sa fim uriciosi, nepasatori, insensibili...Cita sansa dam acestei practici vechi si demodate - mingaierii - in viata noastra? Cit o folosim? Cit o practicam?

4 comments:

A.Dama said...

Toate trebuie sa ti se intample la distanta? Daca ai fi mai aproape, am fasi cateva mangaieri in camara.
Domnul sa te mangaie cu umbra Lui pe mana ta cea dreapta!

Oana said...

Sa stii ca mult depinde si de cel/cei care se lasa (sau nu) mangaiati... daca te izbesti de un zid de fiecare cand vrei a mangaia (cu vorba, cu fapta sau chiar cu mainile), ingheata si mangaierea din tine, Rodică... eu ştiu...

Insanatosire cat mai grabnica, suflet drag, si cu cat mai putine dureri!

Anonymous said...

Mi-am imaginat ca sint linga tine si te mingaiam dar pt.nu pot, rog pe Cel Atotputernic sa-si intinda mina si sa te mingaie pe fata , pe mina ta bolnava dar si in inima-ti simtitoare . Te iubeste si matusa ta batrina . Marta

MARTA said...

Toti cei din Aiud se intereseaza de starea ta , iti doresc insanatosirea tatala si grabnica a miini tale si mult HAR si pace in inima : Lidia Florica , Mariuta , , Gabi , Nela ,Pusa Milut,Iacob,Danut, Zina ,Beni mai ales si cei din Cluj toti te iubesc. Fi tare draga mea.