12 January 2014

PINA IERI...

     Cind e vorba de credinta, Biblia este plina de exemple de oameni credinciosi. Avraam L-a crezut pe Dumnezeu si s-a pornit la drum si s-a stabilit exact acolo unde i-a spus Dumnezeu sa se stabileasca. Ba la un moment dat l-a luat pe singurul sau fiu Isac sa-l duca ca jertfa crezind ca Dumnezeu il poate invia si daca el il asaza ca jertfa pe altar. Si citi altii? E plina Biblia de exemple.
     Am vorbit insa cu cineva saptamina asta si mi-a deschis ochii la un personaj despre care nu as fi spus in veci ca este un om al credintei...Dar felul in care mi l-a descris pe tilhar a fost absolut surprinzator. Imaginati-va acuma ...omul moare in chinuri pe cruce. Linga el mai mor doi oameni. Si el - tilharul nostru este in stare sa recunoasca in unul din cei doi care sufera linga el aceeasi sentinta - pe Fiul Lui Dumnezeu. Si il mai si apostrofeaza pe celalalt tilhar. Si pentru ca Il crede pe Domnul Isus, Ii cere sa nu-l uite... si Domnul Isus ii spune "astazi vei fi cu Mine in rai". "Astazi".
     Si inca un lucru surprinzator. Credea in puterea Lui Dumnezeu, dar nu-I cere sa il dea jos de pe cruce... ci Ii cere sa Isi aminteasca de el cind va veni in Imparatia Lui. Ma intreb ce as fi facut eu... cum as fi fost preocupata de momentul respectiv si as fi vrut sa scap de acolo... Tilharul asta parca vede lumea pe dos... sau... nu vad eu bine situatia?
    Si... cum de nu putem noi sa avem credinta tilharului... cind ne uitam la un Isus care a invins deja moartea si sta la dreapta Tatalui, nu la un Isus din care se scurge viata odata cu singele ce curge pe lemnul crucii? Un Isus care ne-a venit in ajutor de atitea ori - avem experiente cu El ?! Un Isus cu care avem o viata traita deja si multe victorii. Ceva nu e bine cu noi, la noi... ceva nu e in regula cu mine daca inca ma mai ingrijorez...
     Mare om a fost tilharul.. .am ajuns si eu la concluzia asta... mare om al credintei...

Si inca un lucru ce nu-mi face cinste...nu ma vad eu cine stie ce...ca imi cunosc viata - dar in ce-l priveste pe tilhar, intotdeauna m-am gindit la el cu un fel de aer de superioritate. Da... asa m-am gindit... Pina ieri...

No comments: