27 November 2013

URARI DE SARBATORI...

      Miine este Thankgiving- sarbatoarea multumirii. Cind am iesit de la munca astazi am trecut pe la un magazin si abia am gasit loc de parcare. Toata lumea e la cumparaturi si toata lumea se pregateste. Pregatirile astea pot sa fie si stresante dar pot sa fie si momente de bucurie. Anticipind un moment frumos , pregatind o sarbatoare, o cina importanta in familie - sint momente care aduc cu ele multa bucurie.
     Ma gindesc la detaliile pe care Domnul Isus ni le-a dat despre invitatia la nunta Mielului- un eveniment pentru care cerul intreg se pregateste. Nu ar trebui sa avem fiori gindindu-ne la frumusetea ce va fi acolo, la bogatia bucatelor de pe masa?...

Si unii carora le mai place vinul...sa fie surprinsi ca o sa gaseasca acolo - chiar si vin. Aici pe pamint vinul ne poate da si necazuri dar acolo cred ca vom avea sansa sa ciocnim in cinstea Mielului fara teama - nici ameteala n-o sa existe si nici teama ca ce-o sa zica cutarica? Stiu sigur ca de remarca asta se vor lega unii- doar ca nu eu am scris Biblia si acolo scrie clar  despre vinul cel nou. Ii las pe altii sa explice cum e vinul ala - eu inca n-am gustat din el si nu stiu cum gusta. Stiu atit...ca tot ce este bun si desavirsit este nelipsit de la masa cereasca. Mi-ar place sa pot sa decorez si eu pe-acolo...cred ca mi-ar lua mintea foc sa vad cum arata tacimurile pe masa aceea...si servetelele - dar florile? Buna mea sint sigura ca s-ar uita la fetele de masa sa vada cum sint brodate si eventual sa imi spuna sa copiez modelul...sa-l facem si noi.
     Ok...poate unii care citesc o sa zica ca am luat-o razna. Dar...eu cred ca ar trebui sa ne gindim mai des la viitor...sa ne bucuram anticipind marea sarbatoare, mai mult decit anticipam sarbatorile noastre de aici...
     Apoi vizavi de sarbatorile care vin am un alt gind. Astazi toata ziua am impartit urari de sarbatori si am salutat pe unde am mers si cu cine am vorbit...cu "Happy Thanksgiving" adica Urari de Fericire cu ocazia Zilei Multumirii. Dar asta este o urare asa ...generica...obisnuita...Este un pic mai bine decit "Sarbatori fericite" care este o urare generala si corecta din punct de vedere politic. Cu citiva ani in urma chiar aici in libera America unele companii si-au instruit muncitorii sa nu spuna "Merry Christmas" de Craciun ( adica Craciun Fericit) si sa spuna acest liberar, corect politic si lipsit de insemnatate "Sarbatori Fericite". Diavolul ar face orice sa-L scoata pe Dumnezeu din viata noastra si din sarbatorile noastre. M-am gindit la o forma mai plina de miez...una pe care s-o trimitem celor carora vrem sa le trimitem o urare nu din obisnuinta si nici din obligatie...ci din inima si cu intentie...si insotita de o rugaciune. O urare ca un fel de binecuvintare, pentru bunastarea vietii lor fizice si spirituale, pentru o crestere sanatoasa, pentru un viitor stralucit. Si iata textul. Acest text este urarea mea pentru sarbatorile care vin. Dumnezeu sa va binecuvinteze ca aceasta urare sa devina o realitate a vietii voastre si a mea.

"Dragostea sa" va "fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine. Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste fiecare sa dea intiietate altuia. In sirguinta, fiti fara preget. Fiti plini de rivna cu duhul. Slujiti Domnului. Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune. Ajutati pe sfinti, cind sint in nevoie. Fiti primitori de oaspeti. Binecuvintati pe cei ce va prigonesc:binecuvintati si nu blestemati. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plingeti cu cei ce pling. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramineti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti."


Si sa nu uitam sa multumim Domnului pentru toate lucrurile... 

1 comment:

Marta said...

Amin ! si a mea .