12 November 2013

NADEJDEA SI INDURAREA...



“Doamne, fie indurarea Ta peste noi, dupa cum o nadajduim noi dela Tine! Psalm 33:22

     Suna asa de fain…pentruca ne gindim fain despre noi si bineinteles fain despre Domnul. Totul este in rozosin la prima vedere. Am mai citit odata versetul si…nu mi-a mai sunat asa de fain ; cel putin in dreptul meu. Imaginati-va numai  cum stam cu nadejdea zilnic. Intr-o zi …sint deznadajduita. Alta zi n-am nici o nadejde. Sint fara nadejde alte citeva zile pe saptamina…Sa nu mai pun la socoteala alte surori vitrege ale nadejdii cum ar fi nelinistea si nesiguranta, care ma viziteaza mereu. Si atunci cum stau cu indurarea daca nadejdea nu-i pe nicaieri?
    Va dati seama cum ar fi viata noastra daca am nadajdui cu adevarat in Domnul? Va imaginati indurarea Lui peste noi egala cu o nadejde solida in El?  Am realizat dintr-o data ca eu sint de fapt la bordul de comanda si in functie de nadejdea mea am sau nu indurare de la El. Oscilez in credinta, in sperante, in asteptari? Rezultatele vor oscila si ele …Pina la urma …ori cred, ori ma las.   Ca ce-i pe la mijloc este subiect de scuipat din gura. Asa zice Cuvintul; ori sintem calzi ori sintem reci ca cei caldicei au o singura soarta si e trista. Ce sa zic acuma? Zic…  ca  ma rog sa-mi creasca credinta ca sa-mi creasca si nadejdea, ca sa obtin indurarea Domnului. Alta solutie nu am.
    Ati vazut cumva pe cei care urmaresc stockurile la New York Stock Exchange? Stau cu ochii pironiti la cifrele care se schimba intr-una pe bord, asteptind ca stockurile in care au investit sa creasca. Pentru noi s-a facut la Golgota o investitie enorma. Ar trebui sa fim cu ochii pe investitie…sa vedem cum creste stockul nostru…Noi stim ca in final satana va pierde orice sansa, orice putere. Noi stim ca Victoria este a noastra prin Christos. Ar trebui sa fim interesati de cum merg lucrurile in ultima parte a acestei curse, ca nu mai este mult.
     “Doamne…imi pun nadejdea in Tine. Si spre rusinea mea admit ca am pierdut orice nadejde in lumea asta si in oamenii din ea, ca altfel nu cred ca eram 100% a ta. Numai ca lumea nu mi-a dat nimic…oamenii nu m-au facut decit sa sufar si atunci m-am intors la Tine . Da-mi credinta ca sa razbesc si sa nadajduiesc in totul totului tot numai  in Tine, ca am maaaaare nevoie de indurarea Ta…Amin!”
.........................................................................................................................................................
Am primit un comentariu la acest mic articol. Un comentariu mai plin de valoare decit tot ce am scris mai sus. Motivul? Pentruca face uz de Cuvintul Lui Dumnezeu care este viu...si lucrator. Iata acest comentariu...

Cine este NADEJDEA noastra , in ce ne punem noi nadejdea ?

Psalmistul spune asa de frumos si defineste Nadejdea lui !

" Caci Tu esti nadejdea mea, DOAMNE, DUMNEZEULE ! In Tine ma incred din tineretea mea ." 
Psalmul 71:5

Marele conducator al lui Israel, David, spune poporului : " Pune-ti nadejdea in Domnul, Israele, de acum si pina in veac ! FERICE DE CINE-SI PUNE NADEJDEA IN DOMNUL !"
Psalmul131:3

Ieremia spune si el : "Binecuvintat sa fie omul... a carui nadejde este Domnul !" 
Ieremia 17:7

Mie imi place un verset mult, care spune despre Avraam ca: "A NADAJDUIT IMPOTRIVA ORCAREI NADEJDI !" Romani 4:18

"Dumnezeul NADEJDII sa va umple de toata bucuria si pacea !"
Romani 4:13

" ORICINE ARE NADEJDEA ACEASTA IN EL SE CURATESTE, DUPA CUM EL ESTE CURAT !" 1Ioan 3:3

1 comment:

DAVID ARDELEAN said...

NADEJDEA !!!

Frumos subiect ai ales ,Rodica !

Cine este NADEJDEA noastra ,in ce ne punem noi nadejdea ?

Psalmistul spune asa de frumos ,si defineste Nadejdea lui !

" Caci Tu esti nadejdea mea, DOAMNE ,DUMNEZEULE ! In Tine ma incred din tineretea mea ."
Psalmul 71:5

Marele conducator a lui Israel ,David , spune poporului : " Pune-ti nadejdea in Domnul ,Israele ,de acum si pina in veac ! FERICE DE CINE-SI PUNE NADEJDEA IN DOMNUL !"
Psalmul131:3

Ieremia spune asa de frumos : " Binecuvintat sa fie omul,...a carui nadejdeeste Domnul !"
Ieremia 17:7

Mie imi place un verset mult ,care spune despre Avram ca: " A NADAJDUIT IMPOTRIVA ORCAREI NADEJDI !" Romani 4:18

" Dumnezeul NADEJDII sa va umple de toata bucuria si pacea !"
Romani 4:13

" ORICINE ARE NADEJDEA ACEASTA IN EL ,SE CURATESTE, DUPA CUM EL ESTE CURAT !" 1Ioan 3:3

Dumnezeu sa va binecuvinteze , prieteni dragi !