14 November 2013

MAICA DOMNULUI...

     Se intimpla lucruri ciudate in lumea crestina... Noi toti ne uitam la acelasi lucru si vedem cu totul altceva. Chestie de perspectiva. Dar Adevarul este unul singur, si El este Christos, si daca Il avem pe El, si daca cautam la El, vom gasi raspuns la toate intrebarile - la alea care ne sint de folos. Ca poate sint multe lucruri care exista in Universul asta si nu ne-au fost inca descoperite, pentru ca nu avem nevoie de ele... si asa bijbiim de multe ori intre lucrurile cunoscute si nu stim sa facem deosebire intre ele.
    Mai nou e suficient sa citesti presa sa vezi ca oamenii nu mai stiu sa faca diferenta intre bine si rau... tot mai multa lume este confuza... Cred ca de fapt starea asta confuza este corecta din punct de vedere politic. Cu cit mai confuz, cu atit mai corect politic.
     Dar sa revin la Maica Domnului. Pe un blog foarte cunoscut in lumea noastra crestina este un articol stirnit de trecerea de la Evanghelici la Ortodocsi a unui crestin care cu citiva ani in urma trecuse de la Ortodocsi la Evanghelici - numele lui este Vasile Tomoiaga. Oamenii se intreaba pe buna dreptate cum explica dumnealui inchinarea la Maica Domnului - lucru practicat in bisericile ortodoxe. Iata linkul la articolul de care vorbeam..

.http://blogultrezirespirituala.wordpress.com/2013/11/12/vasile-tomoiaga-si-maica-domnului/
   
Si iata comentariul meu...

“Mama si fratii lui Isus au venit la El; dar nu puteau sa-I vorbeasca, din pricina norodului. Cineva I-a spus: ”Mama Ta si fratii Tai stau afara, si vor sa te vada.” Dar El drept raspuns, a zis: ”Mama Mea si fratii Mei sint cei ce asculta Cuvintul Lui Dumnezeu, si-l implinesc.” Luca 8:19-21
Eu nu sint teolog, sint un om simplu – deci rog ingaduinta… dar citind textul de mai sus am crezut ca el clarifica pozitia Mariei in relatiile noastre cu Dumnezeu sau cu Fiul Sau. Si ea-Maria a trebuit sa-si astepte rindul ca si ceilalti sa stea de vorba cu El. Daca am fi fost acolo sa ne rezolvam problemele, dupa ce auzeam ceea ce s-a spus mai sus, nu cred ca ne puneam la rind sa stam de vorba cu Maria ca sa ne rugam de ea sa vorbeasca cu Domnul Isus in dreptul nostru, ne-am fi inghesuit cu siguranta sa ajungem sa-L atingem ca si femeia cu scurgere sau am fi descoperit casa ca sa ajungem la El daca era urgent. Asta ne invata Scriptura si din raspunsul Domnului Isus asta inteleg… ”Mama Mea si fratii Mei sint cei ce asculta Cuvintul Lui Dumnezeu, si-l implinesc.” Acuma ramine sa …implinim!

2 comments:

Anonymous said...

Rodica, in urma cu cativa ani am comparat Biblia traduc.Dumitru Cornilescu cu Biblia ortodoxa; eram cu o prietena ortodoxa, o femeie credincioasa, cu care vorbeam despre Domnul si ne rugam impreuna. In aceea Biblie nu era pasajul despre Maria si fratii Domnului; ei nu accepta sa nu se spuna de-a pururea Fecioara Maria. Erau si alte neconcordante dar nu asa semnificative...

Rodica Botan said...

Am cautat in Biblia Ortodoxa on line si am gasit pasajul. Iata-l...

"19. Şi au venit la El mama Lui şi fraţii; dar nu puteau să se apropie de El din pricina mulţimii.
20. Şi I s-a vestit: Mama Ta şi fraţii Tăi stau afară şi voiesc să Te vadă.
21. Iar El, răspunzând, a zis către ei: Mama mea şi fraţii Mei sunt aceştia care ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l îndeplinesc."