07 November 2013

FORMULA SUCCESULUI...



“O putere nepazita este o dubla slabiciune.”
    
Nu este gindita de mine, doar retinuta dintr-o predica auzita zilele trecute. Si discutia era despre orice soi de mindrie care ne-ar cuprinde vreodata si ne-ar face sa ne simtim sfinti sau stapini pe propriile noastre puteri.
     Erau suficiente exemple din Biblie… Petru care s-a laudat ca va sta linga Domnul Isus pina la moarte si care in chiar noaptea aceea s-a lepadat de El de trei ori. Ilie care cere foc din cer si i se da… si este responsabil de moartea preotilor lui Baal… plin de putere si curaj, si care fuge de Izabela imediat dupa ce a urcat culmea victoriei, Avraam care de doua ori minte ca Sara este sora lui cind Il avea pe Dumnezeu de prieten si se putea baza pe Cuvintul Lui. Cine ar fi indraznit sa se tocmeasca cu Dumnezeu pentru Sodoma si Gomora? Avraam a facut-o, ca apoi sa se teama ca ii ia faraon viata…din motiv ca Sara era o femeie frumoasa si faraon va voi sa o ia de la el.
     Si noi… Cum ne merge bine si sintem binecuvintati, cum ne trece prin cap ca sintem cineva si ca datorita sfinteniei noastre ne merge bine. Ba unii au mai si inventat o religie a lor- in care succesul personal este preocuparea de baza. Se aduna oamenii la bisericile astea cu droaia – vor sa auda ce si cum sa faca sa aiba success in viata. In viata asta bineinteles.
     Dar… cind iti merge bine, esti asa de tentat sa nu mai veghezi… nici la ce pericole sint in jur, dar mai ales ce pericole sint in noi. Mindria care pur si simplu paralizeaza discernamintul… ea este cel mai mare dusman intern pe care il avem. Si multi am suferit si inca suferim de meteahna asta… Ca atunci cind ne merge bine, ne umflam in pene si sintem convinsi ca NOI sintem autorii la tot ce e bun in viata noastra: noi am facut alegeri potrivite (si uneori le facem), noi am muncit (si uneori muncim), noi am fost destepti ( si uneori sintem)… si noi, si noi… fara sa intelegem ca noi facem planuri, dar numai EL le duce la bun sfirsit. Ca e destul o durere de sale, de cap, de dinti, o problema in casa, in familie, in poporul in care traim ca totul sa devina o ruina. Sa ne pazim de noi… si sa ne incredem numai in El. El ii inalta pe cei smeriti si ii smereste pe cei mindri. Asta este formula succesului.

1 comment:

Marta said...

Ce mare,bun ,minunat si puternic e Dumnezeul nostru.il iubesc .