16 November 2013

DAC-ATI STI ...CE-MI MAI TRECE PRIN CAP?!

     Batrinete... haina grea... asa ziceau batrinii cind eram eu copil. Si mereu ma gindeam la faptul ca din punct de vedere fizic neputintele sint tot mai mari si tot mai evidente, si de aia zic asa. Acuma ca am imbatrinit si eu, imi dau seama ca trupul asta intr-adevar este ca o haina grea... Undeva inauntru inca existi adeseori cu exuberanta omului tinar... dar fara capacitatea sa te misti sau sa mai realizezi lucrurile pe care le faceai odata... la tinerete.
     Si apoi mai este ceva... Adunam in ani pacate si greseli pe care si daca vrem sa le uitam, nu se poate. Daca nu traim inca consecintele vechilor decizii, chiar daca Tatal Ceresc ne-a iertat si am primit usurarea data de iertarea Lui, si atunci se gaseste cite cineva sa ne aminteasca cine am fost... si ce am facut... Interesant ca lucrurile bune nu se tin minte asa de bine... si intr-un fel asta este o binecuvintare- ca altfel chiar ca ne-am duce cu mina goala in fata Domnului si ne-am pierde orice rasplata. Dar... sint grele hainele batrinetii...si cu multe buzunare... multe si pline cu tot felul de chestii vechi. Le-ai uitat in buzunar de mult...dar cineva are grija sa te scotoceasca si sa ti le aminteasca..
     -"Ti-aduci aminte Marie cind te-ai facut de pomina lumii atunci cind...!?"...
     - "Da...imi amintesc..." si te prinde sughitul...si ti se pare haina si mai grea... 
     Am fost astazi la copii la Fresno. Dus intors vreo 4-5 ore de condus. Am ascultat la radio pe drum ceva interesant despre cum o sa fie dincolo in cer. Era un dialog intre un autor al unei carti despre cer si cel care ii lua interviul. Totul mi s-a parut dupa Biblie pentru ca se argumenta cu texte biblice fiecare lucru . Intrebarile au fost despre unde se duc oamenii imediat dupa ce mor...unde ne pregateste Domnul Isus un loc...cum o sa fie trupurile noastre ceresti...cam ce virsta o sa avem in cer...exista notiunea de timp  in vesnicii...chestii din astea. Vor fi animale in cer?  Foarte interesant. 
     Una dintre remarci a fost vizavi de gindul meu de mai sus ca in noi existam inca in forma exuberanta a tineretii. Si cel care explica spunea ca pacatul care a intrat in lume a deteriorat fizicul nostru si ca atunci cind ni se va da un trup nou vom exista in starea aceea launtrica exuberanta minus pacatosenia si plus un trup nou nesupus pacatului. Spunea el ca Adam si Eva au fost exemplarele create de Dumnezeu si ca erau robusti si puternici din punct de vedere fizic si foarte inteligenti - ceva ce noi nici nu putem sa ne imaginam. Capacitatea omului inainte de caderea in pacat a fost diferita de a omului de azi . Numai amintindu-mi cum a numit Adam toate plantele si toate animalele...si asta e suficient sa intelegem de cita materie cenusia dispunea el. Apoi i-a trebuit sute de ani sa moara ...pe cind acuma cine traieste 80 de ani este puternic. 
     Eu mai merg in calatorii cu sora mea. De cum venim acasa dintr-o calatorie , incepem sa ne pregatim pentru urmatoarea. Si citim ( mai ales sora mea) tot ce se poate in legatura cu tinta urmatoarei calatorii. Vrem sa stim ce putem vedea acolo, cum traiesc oamenii; cautam cele mai bune si curate hoteluri ( si ne uitam si la pret)...invatam despre traditii si obiceiuri locale, imbracaminte, etc.
      Viata pe pamint este finita si toti vom calatori spre alte zari - mai devreme sau mai tirziu. Este normal sa ne interesam unde mergem, cum va fi acolo...si sa dorim sa stim cit mai mult. Asa s-ar parea...nu? Dar pare ca ne cuprinde o nepasare de parca nu avem nici un interes ...Acolo se pregateste un party pentru noi...vom sta la masa...vom povesti...ne vom intilni cu prieteni, si rude, si frati, si parinti... si bunici ...si-L vom vedea pe Domnul Isus. Vom avea trupuri noi noute...energie pina-i lumea...si nu ne vom plictisi deloc...
     Pentru informatii suplimentare cu privire la o calatorie fara intoarcere in eternitate, sa studiem mai mult Biblia... Transportul este gratuit! Timpul plecarii este deseori...o surpriza...

3 comments:

Marta said...

Am cetit ,mi-a placut ,am scris (comentat } si am sters.Batrinetea ?

Rodica Botan said...

Te pup Tusa Marta...

elena marin-alexe said...

Şi nepoţeii mei mă întreabă adesea dacă în cer vor fi şi animăluţele lor :)