02 August 2013

TOT CE ARE SUFLARE...

http://www.youtube.com/watch?v=Mm-qQthntOs&feature=em-share_video_user

     Citind Psalmii am observant ca  una dintre frazele cele mai uzate este fraza…”Laudati pe Domnul!” In multe locuri psalmistul spune cum sa-L laudam…”cu chimvale zinganitoare”, cu “cintare de lauda”…ma rog cu ce avem. Ne spune unde sa-L laudam…Psalmistul ii spune pina si soarelui si lunii si ingerilor sa-L laude pe Domnul…Ne spune si cind sa-L laudam - si diversitatea acestor momente si categorii nu are sfirsit…
    Dar m-am aflat uneori in situatia ca …stiindu-ma cu “musca pe caciula” de vreun lucru sau vreo fapta, nu am avut inclinatia sa-L laud pe Domnul …”Eu sint prea pacatoasa in momentul asta” mi-am zis. Zilele astea insa am inteles ca nu conteaza conditiile in care sint…dind lauda Domnului imi poate face intotdeauna numai bine. Imi aminteste unde ar trebui sa fiu sau ce ar trebui sa fac daca nu altceva. Ma va redirectiona in mod correct. La urma urmei cind ai nevoie mai mare de o busola daca nu cind esti pierdut? Biblia zice sa nu piara lauda de pe buzele noastre …si eu cred ca este exact asa cum in mod fizic este de recomandat sa nu stai prea mult intr-o atmosfera fara oxigen, pentruca organismal are nevoie de oxigen ca sa traiesti.
   Asa ca , atunci cind sintem tulburati, pierduti, dezorientati in viata ( si momentele astea nu ne ocolesc ), sa laudam pe Domnul! Sa-L laudam oriunde, oricind, oricum… si  sa o facem …atita vreme cit inca mai facem  parte din categoria…“tot ce are suflare”…Ca nu il laud pe Domnul pentruca sint eu buna...ci pentruca El este bun!!!

PSALMUL 150
Laudati pe Domnul! Laudati pe Domnul in locasul Lui cel sfint, laudati-l in intinderea cerului, unde se arata puterea Lui! Laudati-L pentru ispravile Lui cele mari, laudati-L, dupa marimea Lui nemarginita! Laudati-L cu sunet de trimbita, laudati-l cu alauta si arfa! Laudati-l cu timpane si cu jocuri, laudati-L, cintind cu instrumente cu coarde si cu cavalul. Laudati-L cu chimvale sunatoare, laudati-L cu chimvale zinganitoare! Tot ce are suflare sa laude pe Domnul! Laudati pe Domnul!

2 comments:

elena marin-alexe said...

AMIN! Te îmbrăţişez, draga mea!

Marta said...

CE MARE BUN si MINUNAT e El .Lauda Lui lauda Lui lauda Domnului .Asta simnt si eu.