03 November 2012

LA SCHIMB DE "IDEI" CU " Bîzdîcul " EVANGHELIC ( Alin Cristea)



Anonymous De citeva zile acuma, Bizdicul nostru evanghelic iara se da in scrinciob pe blogul meu. Din cind in 
cind mai pun cite o poza de pe internet si nu pun sursa. Acuma vinovata sau nu ( vinovata precis) 
n-am de gind sa stau in pozitie de drepti oridecite ori patruleaza el blogurile (asta in loc de un servici 
real). Pe mine ma distreaza...pina la un punct. Cred insa ca deja a atins punctul. Omul nu vrea sa fie 
cu totul si cu totul uitat. Am inteles asta...asa ca ii dau din nou un pic de "atentie". 
Asa ca...cititi daca n-aveti alta treaba si ..."Noroc Bun"...Asta pentruca sintem amindoi de pe Valea 
Jiului. 
............................. 
Alin Cristea said...
SURSA imaginii?
03 November, 2012 00:13

Blogger Rodica Botan said...
Google...acu' te-ai linistit un pic?

Vezi sa nu faci vreo complicatie la inima din cauza "surselor" si a "virgulelor".

Poti sa te "outsource" la un moment dat...si ce ne facem fara tine?
03 November, 2012 08:40

Anonymous Alin Cristea said...
Google nu e... sursa.

Google e motor de cautare.

E ca si cum as intreba pe cineva care s-a pricopsit cu o carte de la biblioteca:

Da' care e sursa?

Si raspunsul tembel: Bibliotecara.

Pai bibliotecara e doar un motor de cautare, cartea e proprietatea BIBLIOTECII si nu se ia acasa decit in anumite conditii.
03 November, 2012 10:45

Blogger Rodica Botan said...
Tu ai timp mai mult decit am eu. Cauta tu, ca tot esti interesat de sursa. Nimanui nu-i pasa oricum...
03 November, 2012 11:55
 Delete
Anonymous Alin Cristea said...
1. De ce sa caut eu sursa unei imagini (CUM?) folosita de evanghelici hotomani si lenesi?

2. Nu am timp mai mult decit altii. IMI FAC timp. Dar nu pentru oricine. Nu pentru ORICE...

3. Ba sint destui carora le pasa CUM se comporta evanghelicii hotomani si lenesi pe Internet...
03 November, 2012 14:23
Blogger Rodica Botan said...
Alin, tu n-ai alta ocupatie? Am tot evitat sa-ti dau sfatul asta dar ma provoci. De ce nu-ti cauti de lucru si tu, ca tot ai vorbit de lenevie. Adica un servici adevarat...platit cu ora ( daca faci treaba buna). Mai ales ca barbat, ti-ar sta bine sa muncesti si tu. Ai educatie, arati...destul de sanatos - cel putin fizic...Mai lasa-ma cu observatiile ca si pe alea le tolerez cit le tolerez si apoi ma satur de ele. O prea intinzi. Daca am facut ceva ilegal, o sa dau EU socoteala , ca doar nu esti tu constiinta mea.
Hai...du-te frumusel la blogul tau pina nu-ti mai spun citeva . Scrie acolo cit si ce vrei...de virgule, gunoaie, si asa mai departe. Ca nici ce scrii de mine nu ma intereseaza. Absolut de loc. Du-te pina nu-mi pierd rabdarea...
03 November, 2012 15:08

Anonymous Alin Cristea said...
Ca de obicei, faceti confuzie intre diverse chestiuni.

Problema grava este ca sinteti dispusa sa deveniti extrem de obraznica cu oricine va confrunta cu stilul neglijent in care va prezentati in spatiul public.

Nu obtineti nimic daca ma amenintati ca imi mi spuneti citeva. Si ce daca? Vi s-a parut ca imi pasa ca ziceti 10, 100 sau 1.000 de prostii la adresa mea?

Nu faceti altceva decit sa aratati cit de putina rabdare aveti, ca sa nu folosesc altfel de termeni.

Eu EXACT pe blogul meu (dar si in alte locuri publice) sint ocupat cu chestiuni importante.

Printre ele se numara si felul neglijent in care, nu de putine ori, evanghelicii romani sint prezenti in spatiul public.

https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2012/11/03/un-raspuns-tembel-al-rodicai-botan-si-al-altora

03 November, 2012 21:40
Blogger Rodica Botan said...
Aline destul. Prea te iei in serios. E blogul tau...groapa ta de gunoi. Pune ce vrei acolo- sau cumva crezi ca am emotii ca scrii despre mine? Ori scrii ori nu, eu tot aia sunt- nici mai buna si nici mai rea. No...du-te si mai scrie un articol acuma daca n-ai alte "idei" ca ai scris prea putin in alalalt articol. Mai dezvolta un pic ideile...mai foloseste niste termeni ..."a la Alin"...vezi tu...sa ai multe postari pe luna asta, nu?

12 comments:

elena marin-alexe said...

Rodica, dar cine-i Alin Cristea ..ăsta? Eu chiar nu am habar cine este.Este creştin, că după mizeria pe care o întinde pe blogul lui..nu prea arată a creştin ci mai mult a ..babă bârfitoare.Chiar omul asta nu are ce scrie, decât mahalagisme şi inepţii? El nu are ochi interior?

Rodica Botan said...

Iti vine sa crezi...Bunicul lui a fost pastorul meu 25 de ani. Pastrez o amintire si un respect deosebit pentru el. Matusa lui imi este una dintre cele mai bune prietene...din copilarie. De fapt sint apropiata cu mai toti din familia lui. Acuma ce intelegi tu, aia inteleg si eu. Cind am plecat din Romania el era probabil intre 9 si 12 ani...Si pe drept cuvint pot sa spun ca il stiu...dar nu-l cunosc. Omul nu are astimpar dupa cum vezi...si nici ocupatie. Capacitate are...si talente si educatie. Ce face cu ele insa este absolut trist. Macar din punctul meu de vedere. Vad ca si tu ai impresiile tale si ca noi multi altii dar pe dumnealui nu-l afecteaza nimic. Are o singura sina pe care merge si directia o vezi si tu...

elena marin-alexe said...

Draga mea, eu nu am căderea să judec pe nimeni, însă mi se pare ciudat ca un "bărbat" care pe deasupra se autointitulează "creştin", să se amestece în dialogul a două femei şi să-şi dea cu părerea. Este deplasată atitudinea lui.
M<am interesat şi eu despre acest tip..şi mi s-a spus de persoane demne de încredere că acesta este un bârfitor, iar blogul lui s-ar identifica cu un ziar de scandal..
În fine, hai sa-l lăsăm în grija Domnului.
SAlutări de la Vrancea!

Rodica Botan said...

Multumesc Elena...cred ca este singurul lucru pe care-l ptem face. Sa-l lasam in Grija Domnului. Salutari din California!

Anonymous said...

Sora Rodica ,va rog frumos sa traduceti cuvintul "bizdic" pentru ca eu ma poticnesc si tot timpul il rostesc "altfel".Si cred ca de vina este ca nu il inteleg.Iar daca este ceva "geni()al" inseamna ca am mai invatat ceva si acuma la batrinete.De regula geniile participa dar nu se baga.Ori el procedeaza in contrasens.Ce sa cred?
Fii binecuvintata si inca o data, multumesc pentru giste.

Rodica Botan said...

bîzdîc...cred ca acuma recunosti cuvintul...si simptomele. Copiii mici au asemenea simptome, fara motive precise...fac nervi si se poarta necontrolat si nimeni nu-i poate potoli decit cu jordita...ca de vorba buna nu inteleg.
:)

elena marin-alexe said...


Am căutat în DEX

bîzdîc (bîzdî́curi), s. n. – Capriciu, toană, hachițe. – Var. bîzdîg, bîzdoc. Formație hazlie compusă din sb. bazdrk „pîrț”, rus. bzdjoch „pîrț”, cu dîcă „turbare” (‹ sl. dikŭ „sălbatic”). Scriban propune o legătură, puțin probabilă, cu pol. bzdyk „bătrîn ramolit, hodorog”.

Rodica Botan said...

Mi-a placut! Am mai tras o portie de ris...Thanks

Corneliu Rotar said...

Să nu mă-nţelegeţi greşit...nu sunt apologetul lui Alin Cristea şi asta pentru că e suficient de mare şi de bărbat ca să se apare singur (întocmai cum Dumnezeu poate să se apere singur şi nu are nevoie de noi să-l apărăm cum fals cred unii).
În ceea ce priveşte sursa, Alin are dreptate. Orice fotografie sau scriere sau pictură (şi aici se mai pot include multe lucruri) e o proprietate ce aparţine cuiva. A muncit (mai mult sau mai puţin, mai bine sau mai rău) la realizarea acesteia. Şi vă spun asta pentrucă fratele meu e fotograf amator cu ceva pretenţii de profesionist şi văd ce înseamnă lucrul cu un aparat de fotografiat şi mai apoi cu editatul unei fotografii.
Să nu vă mai explic câţi bani necesită o astfel de activitate...
Or, sursa trebuie respectată (şi/sau combătută acolo unde este cazul)
Dumneavoastră spuneţi: "Tu ai timp mai mult decit am eu. Cauta tu, ca tot esti interesat de sursa. Nimanui nu-i pasa oricum..."
Eu vă asigur că oamenii sunt interesaţi de sursă...
Dumneavoastră spuneţi: "Aline destul. Prea te iei in serios."
Eu întreb: cum ar trebui să facă omul? Să se ia în neserios? Am mai auzit formularea aceasta şi mie unul mi se pare a fi una jenantă şi nefericită.
Dumneavoastă mai spuneţi: "Alin, tu n-ai alta ocupatie? Am tot evitat sa-ti dau sfatul asta dar ma provoci. De ce nu-ti cauti de lucru si tu, ca tot ai vorbit de lenevie. Adica un servici adevarat...platit cu ora ( daca faci treaba buna). Mai ales ca barbat, ti-ar sta bine sa muncesti si tu. Ai educatie, arati...destul de sanatos - cel putin fizic...Alin, tu n-ai alta ocupatie? Am tot evitat sa-ti dau sfatul asta dar ma provoci. De ce nu-ti cauti de lucru si tu, ca tot ai vorbit de lenevie. Adica un servici adevarat...platit cu ora ( daca faci treaba buna). Mai ales ca barbat, ti-ar sta bine sa muncesti si tu. Ai educatie, arati...destul de sanatos - cel putin fizic..."
Eu întreb: Nu cred că e în măsură nimeni să spună altuia ce să muncească sau ce să lucreze (atţta timp cât munceşte sau lucrează) iar o muncă intelectuală e la fel de importantă ca şi una fizică.
Alin are dreptate când se referă la fotografiile lui. Să ştiţi că e de lucru acolo şi nu e simplu să cari după tine un aparat fotografic (chiar dacă e unul de stradă, "săpunieră" cum este numit un astfel de aparat de către profesionişti) şi să ai ochi la detalii la cadre şi mai ales la încadrare.
Ca unul care mai ştiu câte ceva despre fotografia, am văzut la Alin cadre frumoase pe crae le-am apreciat dar am văzut şi cadre dezastru. Totuşi omul munceşte...şi are şanse de progres.
Vă apreciez pentru curajul de a scrie în general. E greu într-o lume (chiar şi a scrisului) dominată de bărbaţi ca şi femeie să scrii. Şi unele o fac foarte bine. Am apreciat şi la dumneavoastră o serie de articole bune dar aveţi şă destule scăzăminte. Mi-ar plăcea să constat îmbunătăţiri în scrisul dumneavoastră şi sunt convins că sunteţi capabilă de mai mult.
Vă doresc mult har şi pace şi indiferent că Alin Cristea are dreptate sau nu nădăjduiesc să nu părăsiţi Calea.

Rodica Botan said...

Corneliu Rotar, Alin e mare, dar nu atit cit se vede in ochii lui de mare. Daca n-ar fi atit de badaran si ar folosi cuvintele care le foloseste poate ca lumea ar aprecia mai mult "ideile" lui. Unele cum ziceti, bune. Dar cind impachetezi totul in hirtie igienica ( dupa folosinta) si o arunci pe geam in casa cuiva, chiar si virtuala, nu te poti astepta la nimic pozitiv.
Uite am luat poza respectiva jos ca semn ca respect ce spui - si am sa ma straduiesc daca nu am timp sa spun autorul, etc. mai bine sa nu pun nici o poza. Daca articolul este bun ( cum ai zis ca ai vazut citeodata) atunci n-are nevoie de nimic altceva si daca nu-i cum zici...nu merita nici sa irosesc pozele.
Cit despre subiectul "munca intelectuala"...nu prea stiu multe...ca de...nu toti sintem intelectuali. Biblia ne da de exemplu insa pe furnica - la subiectul asta - si nu stiu exact cit intelect are furnica. Dar stiu un lucru- nu asteapta sa o hraneasca alte furnici ci isi cara bobul singura. Atita am de zis de munca intelectuala. Si eu lucrez la un birou. Citeodata ar fi fain sa ma mai si misc de acolo ca intepenesc. Compania mea ma plateste insa ...sa stau pe scaun. Bag sama ca ceva tot misc ca altfel nu m-ar plati. Si chiar daca sintem la distante mari...lucruri mai auzim si noi de acolo aici, nu numai invers.
Cit despre scrisul meu-imi pare rau ca v-am dezamagit uneori- scriu dintr-o nevoie personala si scrisul este terapeutic pentru mine. Incerc si eu ca si fotograful amator...nu mi-o luati in nume de rau. Si incerc sa prezint adevarul asa cum il vad sau cum il simt mai degraba.
Oricum apreciez felul frumos cum mi-ati prezentat gindurile dumneavoastra pline de adevar de altfel si cu mult tact si respect. Sa auzim de bine...sau de mai bine...

Anonymous said...

Sora Rodica. Scriu si semnez anonim ca sa nu poata sa spuna cineva ca sunt prost si fara educatie intelectuala vazind ce intreb.
Dar te intreb : Cum se scrie "bizdic' la plural ca vad ca avem toate sansele?
Si pentru ca oricum vedeti ID-ul meu, imi permit sa va urez FITI BARBATA ! Pina si talentul va deosebeste.Iar daca va laud nu inseamna ca folosesc periuta ca un bizdic la plural. Multa pace si un ris sanatos.

Rodica Botan said...

:) anonimule...