28 November 2012

alege-ti dumnezeul...


     Jocurile astea pe computer au innebunit deja o parte din tineret. Unii care au trecut chiar de virsta copilariei si a adolescentei  inca mai pierd timpul aiurea si hranesc aceasta adictie. Va amintiti de Pac-Man…bulina aia galbena cu gura mare mincatoare de alte buline? Ce inocent pare jocul acela pe linga jocurile de astazi!
     Au evoluat jocurile tehnologice si astazi exista jocuri de toate domeniile imaginabile; iar unele sint deadreptul grotesti si de-o cruzime infioratoare. Asemenea jocuri aduc crima la o stare de obisnuinta si influenteaza starea de spirit a jucatorului furindu-i sensibilitatea si anulindu-i sentimentele in raport cu actele crude…barbare…Imi imaginez ca parintii  trebuie sa fie foarte cu bagare de seama si selectivi in alegerea cadourilor pentru copiii lor.
     Dar mai nou s-a inventat un alt joc foarte periculor…si jocul asta se bazeaza pe mitologia Greaca. O lume fantastica de eroi, zei, armate, arme …E interesant insa cum se incepe acest joc. Trebuie sa mergi online ca sa te inregistrezi, sa-ti alegi un zeu…(un dumnezeu) si sa-ti construiesti tu singur imperiul tau…Imaginati-va aceasta intrebare…”Alege-ti dumnezeul”…si implicatiile acestui gind strecurat in mintea tinara a unui copil sau adolescent…
    Biblia zice ca unii au ochi si nu vad si urechi si nu aud. Nu credeti ca acest verset este o prorocie cu privire la zilele ce le traim? Sint lucruri care ne sint exact in fata ochilor…numa’ ca nu ne lovesc in frunte sa ne trezeasca la realitatea ce-o traim. Dar ne trezim?

2 comments:

cherie said...

Rodica draga, arati foarte bine in poza !
In ce privesc zeii greci, e o problema de cultura generala sa-i cunosti.

Rodica Botan said...

N-am nimic impotriva cunostiintelor cherie. Dar se trece dincolo de cunostiinte generale si intr-un fel foarte subtil inveti copiii ca poti sa-ti construiesti un dumnezeu personal. Despre adevaratul Dumnezeu nu-i invata nimeni ca sint ocupati sa-si construiasca ei unul dupa inima lor. Uneori greselile nu sint prin comitere cit prin...omitere.