05 November 2012

Maxime despre multumire...

Sint de acord ca este bine sa fi multumit cu ceea ce ai, dar nu este bine niciodata sa fi multumit cu ceea ce esti.

Multumirea il face pe sarac bogat, nemultumirea il face pe bogat sarac.

Multumitor nu te face ceea ce ai in punga ci ceea ce ai in inima.

Inainte de a fi un sentiment, multumirea este o datorie.

O inima multumita, se bucura de doua ori pentru o binecuvintare: prima data cind o primeste, si a doua oara cind isi aduce aminte de ea.

Cea mai buna metoda sa ajungi multumit cu slujba pe care o ai , este sa iti inchipui pentru citeva clipe ca n-ai mai avea-o.

La multumire nu se ajunge printr-o mai mare bogatie, ci prin mai putine pofte.

Daca reusesti sa-i multumesti pe toti, inseamna ca ceva nu-i in regula.

1 comment:

Angela said...

"Saracul Lazar s-a mantuit nu pentru ca era sarac, ci pentru ca avea un suflet cu totul deosebit, pentru ca a stiut sa ierte, sa inteleaga si sa mearga mai departe atunci cand sortii ii erau impotriva. Cati dintre noi am fi in stare sa facem aceasta? Iar noi, desi suntem oameni sanatosi (nu ne ling cainii bubele), ori de cate ori ne doare capul, cartim. Avem cu ce sa ne ducem copiii la scoala, dar acel sarac nu avea cu ce sa-si acopere trupul; avem ce sa punem pe masa, dar el era multumit sa se sature cu firimiturile ce cadeau de la masa stapanului sau.
- Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care ni le-a dat, desi suntem nevrednici.
- Sa fim multumiti cu familiile si situatiile noastre; singurul lucru cu care nu trebuie sa ne multumim este starea sufletului cea pacatoasa din care noi trebuie sa iesim tot timpul." pr. Hrisostom Radasanu