10 November 2012

...alte traznai...

     Nu cred ca viteza de rotatie a pamintului s-a marit. Dar ameteala pe planeta noastra a crescut in mod sigur. Am auzit astazi o alta traznaie - pentruca n-am cum altfel s-o numesc...Doar ca de-acuma ne-am obisnuit cu vesti traznite si nu ne mai afecteaza chiar asa de tare.
     Sint multe lucruri care le-am crezut imposibile...si s-a dovedit ca n-am stiut sa gindim corect  - pentruca multe din acele lucruri imposibile au ajuns sa se intimple. 
      Astazi am auzit un astfel de lucru. O traznaie deocamdata dar nu stim pina cind? Cica ONU a venit cu ideea ca asa cum fiecare tara are o capitala, ar trebui sa existe o capitala a acestei lumi. Si ia ghiciti care li se pare lor ca este cel mai potrivit oras sa devina capitala lumii? Nu ca am ceva cu orasul...ca-mi chiar place vechiul Constantinopol...dar sa alegi Istambului - un oras cu populatia in majoritate musulmana. sa fie capitala lumii mi se pare un pic...traznit. Si din nou...traznaia asta se poate dovedi miine poimiine o realitate a zilei. Daca Obama a fost ales a doua oara...si inca n-am intilnit un om care sa fi votat cu el si intreb in fiecare zi cind pe unul si cind pe altul...pai nici asta nu mi se mai pare imposibil- chiar daca continui sa cred ca-i un lucru traznit.
     Se intimpla...nu stim noi inca ce- dar se intimpla- si se intimpla sub ochii nostrii ca noi nu mai vedem bine. Am mai auzit ca chinejii devalorizeaza banii lor cu intentia de a sabota dolarul american. Nu ma pricep la economie de nici un fel- dar explicatia pe care am auzit-o si pe care n-o pot reproduce nici daca stau in cap...pare ca face sens pentru cei care se pricep la economie.
     Si am mai auzit inca o traznaie. Cum orasele americane incep sa dea si ele faliment, un primar al unui oras din America ( Toledo?- am auzit informtia la radio si n-am retinut bine) a vindut drepturile la apa ale orasului - cui c redeti? -chinejilor. Pe bune- numai lucruri trznite auzi? 
     Citim in istorie cum a cazut imperiul roman, imperiul bizantin...etc. Dar nu cred ca a cazut asa dintrodata. America insa se grabeste...tehnologia ajuta...si uite ca s-ar putea sa vorbim chinezeste mai repede decit ne-am imaginat. Trebuie sa ma interesez de ceva clase...cine stie ce aduce ziua de miine? 
     Si totusi lumea asta nu-i de capul ei. Ma uit in jur, citesc sau ascult stirile, dar stiu ca istoria nu o face nici ONU nici Obama si nici Uniunea Europeana si nici Papa de la Roma. Dumnezeu ingaduie unele lucruri care sint in planul Lui...ca toate merg numai pina intr-o zi...Si nici cei care inteleg economia sau politica n-or sa mai inteleaga ce se intimpla atunci . Ca si traznaile s-or sfirsi odata.

No comments: