03 November 2012

STIRI DE LA RELY SI COSTEL CRISTEA ( pentru rude si prieteni)

ROCKAWAY BEACH AFTER THE STORM SANDY
Astazi am reusit sa vorbesc in sfirsit cu Rely Cristea, prietena mea din New York. I-am promis sa impartasesc aici aceste prime stiri de dupa trecerea uraganului. Ea locuieste foarte aproape de plaja, si uraganul Sandy a facut mari ravagii in jurul lor. Cind s-a anuntat furtuna, prieteni si familia au chemat si au rugat pe Rely si Costel sa paraseasca locuinta dar ei au hotarit sa ramina. Nu si-au imaginat ca lucrurile vor fi atit de drastice. La un moment dat, Rely povesteste ca Costel era afara incercind sa izoleze in jurul casei si sa baricadeze pe cit posibil. De sus ea a vazut insa valurile uriase care trecusera de boardwalk si avansau cu putere.
     L-a strigat disperata pe Costel sa vina in casa. Multi, foarte multi  vecini au plecat. Apa s-a urcat pina sus la trepte. A umplut  partea de jos unde aveau un loc sub casa cit un apartament urias. Erau acolo pachete cu lucruri gata sa-si ia drumul spre Romania...toate au fost acoperite de apa.
     Rely spunea ca totusi nu regreta ca au ramas. Desi a fost ingrozitor in urmatoarele zile. Peste 100 de case distruse. Unele au luat foc...explozii...au pierdut legatura telefonica pentru o perioada...Masinile au fost innamolite. Asigurarea va inlocui pe cele care au fost asigurate "full". Apa de ocean distruge motoarele la masina.
    Toate drumurile catre insula au fost rupte. Le puteti vedea si in poze. Boardwalkul pe care ne-am plimbat cu copiii mei cu un an in urma de paste, a disparut. Se vad doar stilpii. Pina si asfaltul si trotuarele grele si groase au fost rupte si deplasate. Nu mai sint drumuri . Trenurile si alte mijloace de transport au fost oprite. Podurile au fost inchise. Oamenii scot gazul din masini ca sa-l foloseasca la generatoare. Cei care au asa ceva.
     Dar cum celor ai Lui El le poarta de grija, fratii din New York au fost la lucru si i-au ajutat. Mary Margeanu a chemat pe Rely din ora in ora pina cind a fost intrerupta legatura, apoi dimineata cind Rely a reusit sa ia legatura cu ea, aceasta a cautat sa comunice informatii mai departe lui Larry. Acum cind am vorbit cu Rely, Mary era acolo. Imi povestea Mary ca asa cum erau in strimtorare, ea si cu Rely au facut ceai si dadeau la oameni pe strada. Nici nu-mi imaginam altceva decit sa o vad pe Rely ca intotdeauna ingrijata de altii...
     Ok...si fratii de la biserica au facut rost de generatoare si la ora asta apa din basementul lui Rely este scoasa si iau acuma peretii jos ca sa nu urce igrasia in sus in restul casei. Ei sint cu mult inaintea altora de pe strada care n-au putut sa faca rost de generatoare. N-ai de unde sa cumperi gaz, nu prea gasesti nimic...
     Astea sint ultimele noutati de la Rely si Mary Margeanu. Am intrebat-o pe Rely daca au nevoie de ceva si mi-a spus ca de nimic in afara de rugaciuni. Cum imi cunosc bine prietenii sint sigura ca sint mai ingrijorati de oamenii din jur decit de ei. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa le dea sanatate mai multa zilele astea, putere inzecita  si sa le dubleze toate binecuvintarile ca sa aiba de unde sa dea si la altii( precum le este obiceiul). Pe facebook Mary a pus si niste videos dar eu n-am reusit sa le copiuez inca aici. Am sa share cu ea aceste videos ca sa le puteti vedea si pe facebookul meu.
    Pina la urmatoarele stiri...sa ne rugam pentru fratii nostrii greu incercati dar...paziti si ocrotiti  de Dumnezeu si ...iubiti de copiii Tatalui.

2 comments:

cherie said...

Acest spirit de solidaritate admir eu la evanghelisti si alte confesiuni mai noi. Bisericile evangheliste creaza o solidaritate puternica intre membrii sai ceeace biserica noastra ortodoxa abia incearca sa faca... dar fara un prea mare rezultat.

Rodica Botan said...

Nu este spiritul lor cherie. Este dragostea Lui Christos in ei. Si ea creste pe masura ce il lasam pe El sa ocupe loc in viata noastra. Nici macar nu conteaza religia...conteaza relatia cu El- ca pina la urma toti ne raportam ( si toate religiile crestine) la Dumnezeu.
Daca am renunta cu totii la obiceiuri si traditii ( si protestantii au destule nu numai ortodoxii) si daca ne-am intoarce la credinta primilor crestini...care studiau Cuvintul si-l aplicau in viata de fiecare zi...