08 November 2012

S-A PIERDUT...



     2 Imparati 22:8 …”Atunci marele preot Hilchia a zis lui Safan logofatul:” Am gasit cartea legii in Casa Domnului.” Si Hilchia a dat cartea lui Safan. Si Safan a citit-o. “

     In umbra ultimelor evenimente si a alegerilor prezidentiale despre care inca se mira toata lumea pe care o cunosc si cu care vorbesc, l-am ascultat pe Dr McGee azi dimineata vorbind din Imparati. Despre Imparatul Iosia care a facut ce era bine inaintea Domnului, despre cum a hotarit ca banii adunati la Templu sa se foloseasca pentru  ca sa repare Casa Domnului- si cum lucrind acolo au gasit cartea legii. Si m-am gindit la situatia noastra aici si poate a altora prin alte parti ale lumii.
     Noi am fi vrut sa reabilitam America incepind cu guvernul si cu presedintele. Lumea asta insa este inca in controlul Creatorului ei, chiar daca ni se pare ca este afara din controlul Lui.
     Situatia la zi este...de la rau spre dezastru. Ca nu mai avem idolii si astarteele vechilor popoare pagine ca avem idoli noi, moderni. Nu mai aruncam copiii nostrii in foc sa fie arsi ca jertfe – ci ii aruncam in cosurile de gunoi ale spitalelor. Sodoma si Gomora nu este o poveste antica ci o realitate a zilelor noastre – si nu numai in San Francisco sau marele orase …ci cam peste tot. Si avem tupeul sa ne asteptam la binecuvintari si la rugaciuni ascultate…
     Ce m-a lovit asa pe nepregatite a fost ceea ce a spus marele preot Hilchia lui Safan logofatul…”Am gasit cartea legii in Casa Domnului!”. S-a pierdut cartea legii nu in Sodoma, nu in casa imparatului- ci s-a pierdut cartea legii Lui Dumnezeu in Casa Domnului. Asta imi spune ce harababura era acolo in Casa Domnului de a stat cartea legii aruncata pe undeva pe sub ceva hirtoabe …cine stie pe unde si cine stie pentru cit timp. Ca au si uitat de ea. Intrebarea mea este – daca nu citeau din cartea Domnului…cu ce se ocupau acolo?
    Transpusa situatia la zilele noastre, la tara noastra, posibil sa avem ceva de invatat din istoria evreilor. Poate ca ar fi timpul sa vedem ce anume am pierdut…in casa Domnului. Poate ar trebui sa stergem praful, sa reparam ce este de reparat…poate ca ar trebui sa deschidem cartea si sa citim sa vedem ce scrie acolo..Si restul …va urma de la sine …

1 comment:

Mihail said...

Negrait de frumos pasajul biblic, dar si cercetarea Duhului Sfint a venit cum se cuvine.
Stii sora Rodica? Cred ca citit "operele" marelui ginditor de Chicago! Foarte curios ca el "cauta temelia" bisericilor in plin an poe duca 2012, si biblia , ca de atitea ori, are raspunsul la indemina.
Oare nu este bine sa-l ajutam sa-i spunem ca n-ar strica o "curatenie" prin casa, poate afla si el.Sau macar sa ascule ce spune Duhul Sfint ,chiar si prin L.A.
Dumnezeu sa va dea bucurii ceresti.