04 November 2012

CUM AM SA VOTEZ SI DE CE...

     Mai avem putin pina vom vota. Am auzit astazi niste informatii pe care mi-as dori sa le pot reproduce cit mai fidel. Ma straduiesc - vom vedea ce-o sa iasa pina la urma.
     Trebuie credinciosii sa voteze? Trebuie! Motivul este ca cei doi candidati au fiecare o agenda si trebuie sa votam- avem datoria sa votam valorile pe care oamenii astia le reprezinta. Ok...Biblic trebuie sa dam cezarului ce-i al lui ( sa votam) si Lui Dumnezeu ce i se cuvine( sa votam valorile care-l reprezinta pe Dumnezeu).
     In mare stim ca doua lucruri stau in cumpana pentru America. Sint multe drepturi pe care americanii le-au cistigat in decursul anilor, lucru care ne-a facut pe noi romanii sa tinjim mereu dupa pamintul asta al libertatii. Unul dintre cele mai elementare drepturi insa - este dreptul la viata. Ca daca n-ai nici dreptul la viata, toate celelalte drepturi nu mai sint de nici un folos. De cind America a devenit o tara deschisa avorturilor, au trecut 37 de ani. Unii oameni s-au ingrijorat atunci intrebindu-se ce se va intimpla cu America daca accepta sa-si omoare cetatenii care inca nu s-au nascut. Si noi astazi putem sa vedem clar ce s-a intimplat cu tara asta in ultimele decenii...Dumnezeu a avut un plan cu cei peste 150 de milioane de copii aruncati la gunoi. Daca nu vom vota aceste crime vor continua...
     Unii ar spune ca Romney este si el pentru avort (si este - in cazuri de viol si daca nasterea pune in pericol mama sau incest). Dar unde Obama este 100% pentru avort asta este 20%  pentru avort. Nu trebuie sa fim mari matematicieni sa facem socoteala. Cei care nu voteaza pe motiv de constiinta, ar trebui sa inteleaga ca daca nu voteaza sint si mai vinovati...sint vinovati  100%. Asta ca sa nu le treaca prin cap ca daca se intorc ei cu spatele si se spala pe miini de doua ori ei n-au nici o vina.
    Romney este mormon si mormonii nu sint crestini. Dar Obama nu este crestin de loc ca daca ar fi n-ar accepta si n-ar sta linga lucrurile care nu sint Biblice. Omul minte de ingheata apele si isi schimba parereile cum isi schimba ciorapii si daca la cealalta campanie a zis ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie, acuma si-a schimbat parerea si este pentru orice gen de familie...Deocamdata doi barbati sau doua femei. Dar daca mai trece timpul pot ajunge mai multi sau pot sa fie si minori inclusi sau te miri daca cei cu drepturile animalelor isi fac prezenta mai vizibila posibil sa-si mai schimbe odata parerea. Omul este doar pentru schimbari..."changes"...nu?
    Dar unii credinciosi pot sa argumenteze totusi ca Romney nefiind crestin, nu este o alegere buna.
Dumnezeu s-a folosit si de Darius si alti imparati pagini in trecut. Atita vreme cit omul se va ocupa de economie si de valorile de care am vorbit mai sus este o alegere mai buna decit Obama. Daca sintem bolnavi si mergem la doctor nu intrebam daca este doctorul crestin sau nu...de obicei sintem interesati sa mergem la doctorul cel mai renumit, cu cea mai mare experienta. De la el vrem sa-si faca meseria si Dumnezeu ne vindeca pina la urma. De la presedinte vrem acelasi lucru- sa fie presedinte nu sa ne tina predici. Romney a demonstrat ca are cap pentru business. Cind Olimpicele din Utah erau pe butuci el a fost chemat sa ia plugul de coarne - el a schimbat situatia si Olimpicele au avut succes- si chiar mai mult nici macar nu a fost platit pentru acest lucru.
     Deci astea sint gindurile mele in ce priveste votul meu. Nu-s om politic, nu am nici o pregatire de nici un fel- dar traiesc in tara asta si m-am obisnuit sa traiesc bine - mi-ar place sa continui asa. Apoi o natiune care isi omoara pruncii nu este o natiune care va supravietui si eu am emigrat odata in viata- n-as vrea sa-mi iau iara geamantanul si s-o pornesc la drum. Mai bine votez...
   

8 comments:

Cristina said...

Corect! Pai ce, Stefan cel Mare a fost crestin? Da America nu-si alege popa, isi alege comandant suprem al fortelor armate. Mamaliga care o avem in prezent la Casa Alba e cam moale....

Rodica Botan said...

Mamaliga? Tu insulti mamaliga...
:)

Cristina said...

I apologize to the mamaliga. Cu smintina si brinza e the best! Vai ce rasista sint! ;)

Rodica Botan said...

Aha...vezi sa nu te gaseasca Alin ca esti si rasista ca te-ai ...ras!!! Si eu vreau mamaliga cu tocana de ciuoerci cu smintina! Sau cu peste prajit si cu mujdei...Oh my...ce foame vad! Si e dricul noptii- doar n-o sa ma duc acuma la bucatarie?!

Alin Cristea said...

http://www.christianpost.com/news/voting-for-a-mormon-a-21st-century-mega-shift-84349/

Cristina said...

Mai, Rodica. Esti sigura ca Alin e in toate mintile? Face trimitere la articolul respectiv care spune:

"Today the majority in the Church are endorsing a Mormon for president with a Roman Catholic running mate."

Iti dai seama ce crima? Sa endorse un catolic pentru VP????

Apoi autorul spune ca daca acceptam catolici si mormoni la candidatia presedintiala, mai un pic acceptam si homosexuali. Ca vezi tu Rodica, noi sintem atit de reduse ca nu intelegem ca religia unui om e pe aceeasi scara cu stilul de viata homosexual.

Ce fel de religie este atunci acceptabila pentru un presedinte? Se pare ca nu catolica. Numai baptista? Dar daca un penticostal candideaza, noi, baptistii nu trebuie sa votam pentru el, ca dupa aceea sintem acuzati ca tinem cu homosexualii. Logic, nu?

Rodica Botan said...

Cristina ...am citit si eu articolul. Dar nu ma mai mira nici o recomandare de-a dinsului...Poate a primit si el un telefon gratuit de la Obama...mai stii?

Cristina said...

http://4.bp.blogspot.com/-0A8XCSNO7pg/UJiZjZFmmdI/AAAAAAAAASE/723aJYcmmWI/s320/paul+ryan.jpg


Nu stiu daca se vede poza de mai sus, dar il arata pe Paul Ryan, asa catolic cum e, ca spune ca drepturile ne vin de la Dumnezeu, nu de la guvern.

A spus vreodata asa ceva Obama? Daca are cineva ceva impotriva cu religia lui Romney, de ce nu ar avea ceva impotriva si cu cea a lui Obama?