30 November 2012

CINE-I VINOVAT DE PROSTIA LUI BECALI?

Am vazut de-acuma secventa pe u-tube( http://lascaupetru.wordpress.com/2012/11/28/va-rog-sa-nu-l-botezati-pe-becali/) si am citit articole-(http://www.dcnews.ro/2012/11/becali-ataca-baptistii-secta-satanica-cu-ateii-n-am-nimic/) dar ce mi se pare ciudat nu este ce spune Becali...ca la urma urmei stiu toti cit e de cult (?). Uitati-va insa si la articolul de pe linkul de sus si veti vedea ca 8 dintre cei care au citit (deocamdata) au fost pentru ceea ce spunea Becali si numai 3 impotriva. Asta mi se pare si mai ciudat... si de fapt spune ce gindesc oamenii din jur despre noi.
    Uneori pe buna dreptate - atunci cind nu il reprezentam pe Christos asa cum se cuvine ci reprezentam o religie personala croita dupa cum ne place noua. Dar nu intotdeauna. Lasind la o parte impotenta mintala a lui Becali ( sa-mi fie iertata expresia dar n-am gasit una mai potrivita)...vedem cit de evidenta este lipsa de cunoastere si de intelepciune si a celorlalti. Si da...gasesc ca si noi avem un pic de vina. Ca daca ii gasim numai pe altii vinovati- chiar daca sint - nu ne va ajuta la nimic.
    Si la ce anume ma gindeam? La faptul ca daca am spune mai mult si mai bine si mai corect oamenilor despre Christos, ar stii si ei in ce credem si nu ar debita prostii ca Becali si nu ar agreea cu el asa cum o fac. Faptul ca incultul asta arogant spune asa niste prapastii este in mare parte si pentruca nu are habar la subiectul respectiv.
    Avem nevoie sa spunem oamenilor despre Christos si sa-i educam noi despre credinta in El. Mostenita...exact cum spune tipul asta necrescut. Ca doar si noi ca si celelalte religii crestine AM MOSTENIT aceeasi Biblie si Acelasi Mintuitor- ca numai unul este - dar ca sa stii asta trebuie sa-L cunosti personal. Daca cei care au agreeat cu Becali ar fi citit Biblia si apoi ar fi avut cunostiinta de credinta noastra, nu s-ar fi adunat sa spuna timpenii ca le-ar fi fost rusine.
     Dar banuiesc ca nici noi nu ne-am facut sau nu ne facem destul datoria sa lasam pe cei din jur sa stie ce credinta avem. Asa ca discursul asta reflecta in parte si lipsa noastra de activitate, de preocupare in cele sfinte...reflecta foarte bine faptul ca neglijam porunca data de Domnul Isus. Sa ne-o amintim deci..."Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia". Trtebuie s-o facem la timp si nelatimp , la orice faptura - si cu ocazia asta...poate cineva acolo in Romania sa-l informe si pe 'mnealui - fruntea prostiei romanesti cum stau lucrurile.

8 comments:

Cristina said...

Eu cred ca oricit le-am spune, ei nu VOR sa stie altceva. La fel ca si cu socialismul, cei care primesc pe gratis prosusul celor care lucreaza vor fi greude convins ca nu e bine ce fac. Sint oameni care NU VOR sa stie mai mult decit lungul nasului!!!

Alin Cristea said...

Aoleu, cine-i vinovat de prostia Cristinei?

E obsedata!!!

Rodica Botan said...

Aline ...nimeni nu-i mai obsedat ca tine pe tot internetul . Las-o pe Cristina in pace. sint absolut de aceeasi parere cu ea...Si vezi-ti de ale tale- ca ar trebui sa fi foarte ocupat cu ele...nu crezi?

AncaT said...

frate ,dar unii oameni chiar nu au altceva mai bun de facut in viata lor,decit sa injure si sa urmareasca ce fac altii???

Rodica Botan said...

Anca...macar de ar fi drepti...Ok...macar de s-ar interesa sa vada daca ce au de spus este corect. Dar asta are o gura la el cum numai minerii mai aveau...si aia saracii pentruca stateau prea mult pe intuneric si nu vedeau soarele/ Dar pe asta ce l-a umbrit asa?
Si n-ar fi nimic daca nu sint atitia care sint de acord cu el...asta mi-e mai greu de inteles...Numai ca dupa ce Obama a fost ales a doua oara acum pot sa pricep ca prostia este raspindita mai pe larg decit credeam cindva...Si mai inteleg ceva...Iti amintesti cind de florii Domnul Isus a fost primit de multime cu bucurie si si-au asezat hainele pe jos ca apoi la scurttimp sa strige..."la moarte". Aceeasi oameni...Mare putere are spiritul de turma...Poate de aia Domnul Isus ne-a asemuit cu oile...si de aia a zis ca El este pastorul cel bun care isi duce oile la pasuni bune. Citisem cindva despre ciobanie un pic. Stiai ca oile mor de sete linga apa daca pastorul nu le duce pina la marginea apei? Sint de-o prostie rara. Maninca iarba cu radacina cu tot si la numai o aruncatura de bat este iarba verde si frumoasa dar daca nu le mina cineva...mor de foame. Astia sint oamenii...

Anonymous said...

Vinovatii de prostia lui Becali sunt banii lui, cei multi pe care-i imprastie preotilor si calugarilor, care nu-s preoti asa cum le cere Dumnezeu sa fie! Nici unul nu-i spune lu'Gigi, adevarul evangheliei, ci-l lasa in voia mintii lui blestemate. Daca acesti preoti i-ar spune adevarul, l-ar pierde ca sponsor si de teama ca ar trece la evanghelici ,ar ramanae cu catedralele neterminate:)
te pup Rodica, cu drag, Viorica Osan

viorica said...

Un lup imbrcat cu straie de oaie
Jegos in vorbire si cap de potaie
Stricat in gandire si prost caracter
Un bleg parvenit,cum rar e sub cer !

Anonymous said...

Un "lup"prapadit in straie de oaie
Jegos in vorbire si cap de potaie
Stricat in gandire si prost caracter
Un bleg parvenit ,cum rar e sub cer !
Viorica O