10 May 2011

DOUA MIINI...

http://www.youtube.com/watch?v=XZ9ZNwWehPk&feature=email

Rugaciunea...este mana sufletului. Mana este o mincare speciala cu care Dumnezeu a hranit pe poporul evreu cind au calatorit in pustie. 40 de ani mana n-a incetat. Si trebuiau sa o foloseasca proaspata...sa o culeaga zilnic...ca si rugaciunea.

Oamenii mari ai rugaciunii au cistigat batalii mari...Doar ca e usor sa vorbesti despre rugaciune ...toti credinciosii vorbesc despre rugaciune...mai putini insa duc o viata de rugaciune. Cind Celene a locuit la mine, ma minunam cum la o anumita ora intra in camera ei si se ruga...foarte disciplinata. Uneori imi spunea ca si-a petrecut 2 ore in rugaciune...si cred ca o facea. Spre rusinea mea, cheful cel mai mare de rugaciune il am cind am probleme. Si chiar si atunci uneori ma straduiesc sa caut rezolvare la probleme- si doar cind vad ca dau din colt in colt...mi-amintesc...aha...ar fi trebuit sa ma rog - din prima! In clipele cele mai disperate ale vietii mele am stiut si am putut sa ma rog fara nici o problema. Dar cind viata este mai usoara...parca n-am atita timp sa conversez cu Tatal Ceresc...

Am auzit ieri ca cineva la radio spunea ca Spurgeon avea si el problema cu rugaciunea. Nu putea sa stea cu orele in rugaciune . Dar... se oprea din activitate de mai multe ori pe zi si se ruga cite 10 minute. Tinea legatura cu Dumnezeu pe tot parcursul zilei. M-am gindit ca pentru cineva asa ca mine ( care pare sa aiba ADD...) asta este o solutie nemaipomenita.
Azi am trecut la practica. Si cum mi-am propus sa port si alte discutii nu numai "te rog da-mi si fa-mi"...i-am spus Domnului de exemplu ca de cite ori vad o floare ii maresc Numele Sfint pentru asa o minunatie- si ca ii multumesc ca a facut atitea flori frumoase care sa imi impodobeasca gradina. Apoi...mi-am adus aminte de un gest frumos facut de copiii mei- si iara i-am multumit ca printre spini cresc asa de frumosi trandafiri...Apoi am trecut pe la un restaurant chinezesc sa-mi iau supa mea preferata "Sizzling soup" si mi-am amintit ca a existat o vreme in care imi socoteam cumare grija banii din buzunar( cind ii aveam)...si iar i-am multumit pentru piinea cea de toate zilele. Si asa , din situatie in situatie am gasit motive sa stau de vorba cu Preabunul meu Tata pe tot parcursul zilei.
Care este pozitia ideala pentru rugaciune? Una confortabila care sa nu stinjeneasca discutia ce o avem cu Dumnezeu...
...Doamne iarta-ne noua gresalele noastre...ca le facem si cind ne rugam...

1 comment:

cella said...

Mie imi e usor sa le scriu - pe cele de dimineata ;) ca in timul zilei nu o pot face. Si apoi, din cand in cand trec prin caiete si vad cate din ele sunt implinite, cate s-au schimbat in timp ... ce minuni am avut in perioada ce tocmai o traiesc ...