22 May 2011

DE VORBA CU CHERIE...

Ma pornesc la o discutie acum…de la commentul lui cherie, o prietena virtuala, care este ortodoxa si care imi face placerea sa ma viziteze in casa mea virtuala si sa citeasca aticolele mele slabe din cind in cind. Nu numai atit dar intrebarile si remarcile ei ma fac – ma ispitesc intotdeauna la vorba. Asa ca va rog sa cititi…

cherie has left a new comment on your post "CITESTE DACA VREI SA ZIMBESTI...":
Am dat din intamplare pe un blog al unui baptist roman care a participat la un congres,sau niste alegeri... in Romania, Bucuresti.
Si aici e oarecum vesel !
http://dyobodiu.wordpress.com/

Eu sint baptista. M-am nascut intr-o familie de credinciosi baptisti …si-mi pare bine . Nu pentruca baptistii sint cei mai buni si mai perfecti dintre toti crestinii- ci pentruca am avut sansa sa am in mina o Biblie si sa citesc eu cu ochii mei ce spune Cuvintul Domnului. Si am inceput sa citesc Biblia cam de pe cind am invatat sa citesc. Mi-amintesc cu cita seriozitate si bucurie ma straduiam sa citesc cite un verset in Biserica la ora de Scoala Duminicala. Nu , n-am inteles ce citesc intotdeauna- si nu- nu am trait intotdeauna Cuvintul asa cum L-am citit. De partea asta imi pare cel mai rau.  Dar l-am avut la indemina. Orideciteori am avut o problema in viata am putut sa caut in Cartea mea solutii la problemele ce le aveam.

Lumea se uita la noi baptistii si ne judeca ori in bine ori in rau- si de fapt si noi ne uitam asa la altii. Oamenii ne vad – nu stiu daca exact asa cum sintem- pentruca in adevar numai Dumnezeu ne cunoaste indeajuns si numai ochiul Lui clar poate sa vada adevarul. Si la fel facem si noi…judecam ceea ce vedem si trecem prin mintea noastra si folosim intelepciunea ce o avem ca sa facem alegerile ce le facem si sa tragem concluziile care le tragem. De multe ori privim la alti oameni si ni se pare ca stim exact ce se intimpla… pentruca asa vedem noi de unde sintem si pentruca prelucram informatia prin prisma cunostiintelor ce le avem. De aia e bine sa citim Biblia- sa avem suficienta intelepciune cel putin sa stim sa judecam. Pentruca in afara de Biblie toata informatia pe care o adunam noi din lumea inconjuratoare poate fi gresita.
Am un exemplu - nu prea placut …dar care sa ilustreze foarte bine ceea ce vreau sa spun, merita sa-l scriu. Aseara am ametit canalele de la televizor cautind nici eu nu stiu exact ce…si la un moment dat am dat de o pelicula de film unde doua masini erau oprite la o intersectie la un stop. Intr-o masina era un gentleman care isi scarpina nasul- pe dinafara in partea stinga. In partea dreapta paralel cu el a oprit o doamna – care il cunostea pe domnul respectiv si care a fost pur si simplu ingretosata de imaginea ce o vedea…ca de unde era ea, parea ca omul nostru…era cu degetul in nas. Cind si-au intilnit privirile…sa nu va spun ce bine le-a parut la amindoi. Pe scurt insa, doamna n-a putut fi convinsa in ruptul capului de adevar  - ea vazuse ce vazuse cu ochii ei…si nimic n-a putut-o convinge de contrariu.

Imaginea e total deplasata…dar de multe ori si concluziile noastre sint tot la fel de deplasate- pentruca ne bazam pe ceea ce stim - pe informatiile pe care ochii si urechile si senzorii nostrii umani le-au cules. De aceea – pe blogul asta insist atita -cit ma duce mintea- si ii rog pe cititorii mei sa caute sa-si faca rost de o Biblie. De ce sa mincati mestecat de altii? Adevarul este unul singur si nu-l au baptistii, penticostalii, crestinii dupa evanghelie, ortodoxii sau catolicii- ci numai Dumnezeu. De ce sa ascultati impresiile altora inainte de a asculta, de a citi, de a studia SURSA- care este Cuvintul Lui Dumnezeu? Cautati o traducere buna…una contemporana dar care n-a facut schimbari in intelesul frazelor originale.

Cind il cauti pe Dumnezeu- El se lasa gasit. Biblia se explica singura si din ce citesti dintraia intelegi mai bine ce-ai citit inainte. Nu sint contraziceri in Biblie ci doar completari…Vechiul Testament isi are rostul Lui in intelegerea Noului Testament. Nu va spun toate astea de pe pozitia de expert – ci de pe pozitia unui prieten care a descoperit ceva  bun si care impartaseste acel lucru cu toti prietenii lui.

Da , baptistii au avut Congres. Da…s-au petrecut anumite lucruri mai firesti pe acolo. Toti avem de luptat cu firea noastra…da, o sa gasiti o groaza de treburi pe bloguri despre baptistii care au dat-o in bara in unele privinte, sau penticostali sau…sau…altii. Daca nu era Christos ca sa moara pentru noi, nu ajungea nici un baptist in cer- nici penticostal si nici ortodox, sau catolic. Nu stiu de ce cautam mai mult dupa religie- sau ne scuzam ca nu ne place o religie sau alta pentruca oamenii din religia respectiva nu-s perfecti. Oameni buni – nu cautati sa gasiti asta la oameni ca n-o sa gasiti nici oamenii perfecti si nici religia perfecta . Cautati dupa Dumnezeu cita vreme se poate gasi si cit se mai zice astazi. Si daca esti ortodox, cititorule afla ca nici sfintii la care te inchini nu pot sa te ajute. Da…au fost oameni buni, piosi , credinciosi si merita sa le urmam pilda in unele privinte. Dar numai Unul este Christos si Biblia spune sa nu ne inchinam nimanui in afara de Dumnezeu – in afara de Trinitate. Daca ai citi cu atentie Biblia ai stii…

Sfirsitul lumii nu a venit ieri de 21 mai cum a zis Camping si nici la o alta data pusa de vreun proroc mincinos. Citeam despre unii care atunci cind au auzit ca vine sfirsitul lumii , au inceput sa cheltuie tot ce aveau ca sa fie siguri ca pe 21 mai termina ultimul cent…Familii intregi cu copii …Va vine sa credeti cit sint oamenii de prostuti? Va vine sa credeti ca cineva poate sa nu studieze suficient Biblia ca sa se convinga daca Camping spune sau nu adevarul- si sa-si puna familia intr-o asa situatie? Ma intreb ce-or face? Poate acuma sa-l dea in judecata pe Harold Camping sa-i intretina…Dar daca ar fi citit Biblia ar fi stiut ca Dumnezeu nu i-a soptit data aia la ureche nimanui – ca numai Tatal stie.

Inca un motiv pentru care sa incepeti sa studiati Biblia…sa stiti de la sursa despre ce este vorba indiferent cine ar veni la voi sa va spuna orice. La urma urmei religia nu este un moft…sufletul nu este o fantezie …si viata asta este finita. Pe toti ne intereseaza unde si cum ne vom petrece vesnicia. Pentruca pina si stiinta noastra spune ca…”nimic nu se pierde, nimic nu se cistiga ci totul se transforma”… Cind vom pleca din lumea asta, nu vom dispare…ci ne vom transforma…Intrebarea mea este…stii unde te duci si ce o sa se intimple cu tine? Ai facut ceva aranjamente in prealabil? Ca si daca te duci dintr-un oras in altul te pregatesti oleaca…Daca iei o vacanta in Europa studiezi ceva harti, traseu, faci rost de cele necesare. Stii de ce ai nevoie ca sa ajungi in cer? Daca nu stii…e timpul sa-ti cauti o Biblie. Si daca nu poti sa-ti procuri…lasa un comment. 

1 comment:

Noe said...

"De ce sa ascultati impresiile altora inainte de a asculta, de a citi, de a studia SURSA- care este Cuvintul Lui Dumnezeu?"
Buna observatie. Numai daca oamenii ar proceda asa!