05 May 2011

RELIGIA BINELUI...???

cherie has left a new comment on your post "TIE TI-A FACUT DOMNUL ISUS VREODATA VREUN BINE?":

Fiecare om care a devenit mai bun prin credinta lui in Isus eu consider ca Isus mi-a facut mie un bine si in general omenirii.
Eu nu am privit niciodata pe Isus decat ca un invatator". credinta nu mi-am insusit-o citind biblia sau vorbind despre Dumnezeu ci in familie, cand am invatat ca trebuie sa iert si sa iubesc daca vreau sa fiu si eu la randul meu iertata si iubita ca asa ne cere Dumnezeu.
Cu cat citesc si aud pe mai multi cum vorbesc de Isus cu atat nu mai inteleg nimic, dar credinta mea in bine este solida.
Cand am citit mai tarziu, cand nu mai eram copil ca Isus a zis ca doar prin el ajungem la Dzeu, eu am inteles ca doar prin invatatura lui nu ma gandeam ca prin afilierea la crestinism si nici prin rugamintile catre el... dar...
...............................................


Cherie…nu stiu nici de unde sa incep sa-ti raspund la acest comentariu. Cred insa ca este nevoie sa clarificam niste lucruri- nu de alta dar sint sigura ca exista multa lume care se straduieste sa faca binele si il si face- si sint de admirat pentru acest lucru. Dar…asta nu este credinta in Dumnezeu- ci asa cum spuneai tu, este ” credinta in bine”. Problema este insa ca in afara de Dumnezeu care este Bun si care cunoaste Adevarul si care este etalonul – singurul etalon in lumea asta…noi toti avem pareri diferite despre ce e bine si ce este rau. Osama Bin Laden de exemplu credea cu toata fiinta si mintea lui ca a omori infideli este bine. Coranul l-a invatat ca daca omoara pe crestini si pe evrei – prin asta faptuieste un mare bine …si Allah ii primeste pe acesti oameni in Paradis. “Binele” din punctul nostru omenesc de vedere este…diferit de la persoana la persoana. Ce facem atunci? Ne facem fiecare din noi religia noastra despre “bine” asa cum zici tu?
Iadul este plin de oameni care au facut si binele, sau s-au straduit sa-l faca asa cum l-au inteles ei fiecare. Iadul va fi plin de oameni bine intentionati. NU COMPORTAMENTUL NOSTRU NE ASIGURA MINTUIREA ci comportamentul nostru este o consecinta a faptului ca am primit mintuirea si am decis sa ne schimbam viata.

Nu stiu exact ce ai citit tu – dar Biblia spune ca El-Isus este poarta – ca numai prin El vom putea intra in Imparatia Cerurilor. Acuma, noi oamenii putem avea pareri…dar la ce ne folosesc? Uite...Osama e mort...dar unii nu cred. Asta nu il face sa fie viu. Astea sint pareri. Adevarul exista cu sau fara aprobarea noastra. Nu noi am facut religia- vorbesc de religia adevarata...ea ne-a fost data. Parerile noastre nu o schimba...
Dumnezeu zice despre El…
“Eu sint  Cel ce sint”…El este Adevarul…El exista . Cum putem sa Il cunoastem  insa cind exista niste conditii speciale  in care te poti apropia de El- si numai prin jertfa Domnului Isus. Nu prin invatatura Lui- desi si invatatura Lui este importanta- DAR- DUPA CE L-AM PRIMIT CA MINTUITOR.
Cherie, este atit de mult de vorbit la subiectul asta…revin la faptul ca spui ca “credinta ta in bine este solida”. Si la ce te ajuta? Traiesti frumos…ok. Pentru asta iti primesti rasplata aici, pentru ca esti probabil onorata si stimata de colegi, vecini, rude. Dar – religia are in vedere si viata viitoare. Cind Christos va veni pe norii cerului sa-si ia pe ai Lui…doar cei care L-au acceptat, care au facut legamint cu El- care au devenit legitimi- doar ei il vor urma in slava. Nu eu spun asta- o spune Biblia din care citesc ortodoxi si catolici si baptisti si care mai sint…Asta este. Nu inventez nimic si nu scot nimic. Asa cum o femeie si un barbat printr-un simplu “da” intra intr-un legamint vesnic care ii va separa de restul lumii – asa si noi avem nevoie de acest legamint cu”Chrisos care a facut totul pentru noi si ce a mai ramas de facut  este doar sa spunem “da” ca acceptam jerta Lui si ca vrem sa fim odata cu El in slava.
Fiind astfel legati de El…bineinteles ca urmatorul pas este sa traim ca El. Si purtarea noastra este rezultatul faptului ca sintem ai Lui…si nu invers. Dimpotriva- Biblia zice ca faptele noastre cele mai bune sint ca o zdreanta murdara- si hai sa fim seriosi- de cite ori facem un lucru bun doar ca sa aratam bine, sa fim apreciati…citeodata chiar ca sa aprindem carbuni aprinsi in capul cuiva care s-a purtat urit. Asta este o metoda buna de a te lupta cu vrajmasii…
As dori atit de mult sa citesti Biblia nu ca sa gasesti tot felul de idei nastrusnice- ci cu dorinta de a-L intilni pe El…nu pentru idei, nu de dragul comentariilor, nu din curiozitate, nu ca sa fi contra…ci ca sa-L intilnesti pe El…Fiul de Dumnezeu. Ce n-as da, ca intr-una din zile sa-mi spui…”Rodica…l-am intilnit pe Christos…si mi-a schimbat felul de-a gindi. Nu mai sint contra…ci sint pentru…

2 comments:

cherie said...

Ma voi gandi la ce spui tu.
Sunt totusi multe pe care le cred altfel si probabil de aceea intru in discutii despre credinta.

Rodica Botan said...

cherie...continua sa intrii in discutii- sufletul este important. El este vesnic. Trupul asta o sa-l pierdem si vom cistiga unul nou, etern- dar sufletul ramine. Intrebarea este - unde-l ducem? Pentruca noi sintem soferul acestui vehicol.
Oricit ai fi de cumsecade pe pamint, aia nu-ti da pasaport pentru vesnicie. Nu-ti asigura raiul, si nu-ti rezolva problema sufletului. Toate instructiunile necesare sint in Biblie. Dar trebuie citite. Daca ar fi vorba de sanatatea trupului si ai sti precis ca reteta tamaduitoare este intr-o anumita carte- ai da tot ce ai sa cumperi cartea sa te faci bine. Ai citi cu grija de la cap la coada si poate de inca citeva ori sa fi sigura ca o sa aplici tratamentul exact asa cum a fost prescris. De ce atunci lasam sufletul la voia intimplarii- sau ne luam dupa parerile altora?