21 May 2011

ULTIMA ZI...SAU PRIMA DIN CE MI-A MAI RAMAS?

Azi e simbata...Am lasat la o parte faptul ca pentru Harold Camping si discipolii lui, astazi ar trebui sa fie sfirsitul lumii, si mi-am continuat programul obisnuit. Astazi e zi de curatenie. Pentru ei se sfirseste ( ceva...nu stiu exact ce) si pentru mine pare ca abia incepe.
Ce incepe? Restul vietii mele. Nu stiu cit o sa dureze dar am de gind s-o amenajez pe cit posibil. Curatenie inseamna si organizare si cu treaba asta am o groaza de bataie de cap. Sint atitea lucruri de organizat...la servici si acasa; in viata materiala si in cea emotionala si spirituala. Rinduiala se face cel mai bine din mers. Vezi ceva care nu e la locul lui si in loc sa amii sa-l pui la loc "mai tirziu"...pui mina pe obiectul respectiv si...cu putin extra efort il pui pe raftul, in sertarul, in coltul de care apartine. Si dezordinea asa creste- cind de obosit , de grabit, de aiurit, din lipsa de "pasare" dai de nepasare...
Stiu cum e ca doar o privire catre biroul meu si ma face sa mi se ridice tensiunea. Hirtii...peste hirtii Si carti...peste carti...cu cite un baton de ciocolata si citeva servetele printre ele...asa de aspect.
Toata viata am facut curatenie...si tot nu este curat. Si toata viata m-am straduit sa ma dezbar de anumite lucruri nepotrivite ...si tot mai am. I se zice viata , cred.
Asa ca la altii poate fi ultima zi din viata- si nu ma indoiesc ca astazi pentru unii oameni de pe planeta va fi. Dar pentru mine este prima zi din ce mi-a mai ramas de trait. Si am toata intentia sa mi-o traiesc cit se poate de bine.
Ah...si daca va fi sa fie ultima zi, astazi, miine, sau cind o hotari Domnul, vreau sa imi petrec fiecare zi cu tot atita responsabilitate ca si cind ar fi ultima- sa n-am surprize.
Pina la urma a facut si Harold Camping un darab de bine. Ne-a amintit ca exista o Zi a Judecatii si ca ea vine. Numai ca dumnealui s-a socotit responsabil cu socotelile cind nu l-a pus nimeni. Ziua aceea va veni ...pe neasteptate, ca un hot. Va veni fara sa fie anuntata pe panouri pe cladirile inalte si pe strazile principale...va veni atunci cind Dumnezeu a hotarit si singurul anunt este cel facut in Biblie...iar daca Camping nu se opreste din speculatii o sa isi traiasca cele citeva zile sau luni sau anisori ramasi...foarte dezamagit pentruca dumnealui la cei 94 de ani ( daca nu ma insel) stie precis ca zilele ii sint numarate...si judecata e aproape.
Ok...am de curatat pe-aci, asa cum va spusei, asa ca spor la...viata. Si inca ceva. Ca sa fiti siguri ca nu aveti surprize...dati-va inima Domnului Isus- acceptati jertfa Lui si atunci nu mai conteaza cind e Ziua Judecatii...miine , poimiine, intr-un an... Cind Domnul vine...esti gata - chiar daca n-ai aspirat covorul si n-ai sters praful El sterge toate pacatele noastre si toate faradelegile noastre si ne vom prezenta in fata Lui absolut gata- pregatiti de marea sarbatoare. Va vad acolo...

No comments: