12 May 2011

PAGINI DE ISTORIE...( 1 )

 de Muresan Marta...
Timpul imi permite sa stau stramb si sa-mi amintesc unele lucruri drepte din trecut. Numele si faptele sint reale, tu ia-le cum crezi...

Era in orasul nostru o familie cu 8 copii. Mama era o femeie deosebita ; in anul 1934 s-a intors la Domnul, dar a facut aceasta cu toata inima ei. Aceasta familie a fost pentru mine, copil de 9 ani venit dela tara ,contactul cu viata de oras. Am vazut si invatat multe lucruri bune de la ei. 

Apropiata de varsta mea era si fata lor Laura, o fata excelenta: modesta, desteapta si credincioasa. A facut facultate si a fost profesoara de limba franceza. Avand in vedere ca atat ea cit si sotul ei medic erau crestini in vremea comunistilor- au avut o cruce deosebita. Ea nu a putut fi titularizata pe post din aceasta cauza, asa ca a lucrat ca suplinitoare, desi era apreciata professional. 

Asa a  trecut prin cateva localitati si pina la urma s-au mutat in Aiud ,unde si-au construit o casa la marginea aceasta a orasului. Pentruca in acele vremuri nu puteai sa vorbesti oamenilor despre pocainta (si mai ales ei), Laura a gasit un mod original de a face cunoscuta calea Donului. Locuind  departe de biserica, la inceput un Km. si apoi aproape doi, spunea..." In fiecare duminica dimineata si dupa amiaza ma straduiesc sa fiu la timp in casa Domnului si toti oamenii dealungul drumului se uita pe geam si zic,"e Dumineca, e ora 8 si uite pocaitii merg la biserica....Aceasta va fi pentru ei un indemn  si o marturie ca Dumnezeu exista si noi il respectam, zicea Laura plina de bucurie."

M-a impresionat si stimulat modul ei de a marturisi pe Domnul in acele vremuri. Asta  a fost sora Laura care acum e plecata la Domnul dar ...ce a facut pentru El a ramas.

No comments: