03 May 2011

CUM VEDEM NOI ...

Blogger viorica abbu spune...
faptul ca ben Laden este prins, este viu sau este mort nu ma impresioneaza.
Nici macar nu ma bucura.
Inaintea "sicriului" lui multe ,multe, prea multe alte sicrie au fost duse la gropi, sicrie cu steag american, englez, canadian sau oameni simpli din Afganistan sau Irak sau oriunde in lume.
Pot sa ma bucur, daca odata cu moartea lui, se opreste fabrica asta de sicrie. Dar nu se poate opri, caci este cea mai productiva dintre toate manufacturile, de dinainte de Hristos, de dupa Hristos si de dupa Mohammed. A murit teroristul dar nu a murit terorismul...
evreesc,crestinesc si musulman..
terorismul...monoteist...

Multi din cei ce au iesit in strada la Washington sa se bucure de moartea lui Ben Laden, zilele urmatoare pot primi ordin de inrolare.
Si vor pleca...sa faca ordine in lume si sa intretina fabrica de cosciuge…
Opinia lui abbu este o opinie foarte realista. Intr-adevar ura lumii nu s-a stins odata cu moartea lui Osama - dar nu putem sa spunem ca nu era timpul ca acest simbol al terorismului sa fie doborit. Dupa credinta lui, i s-a facut chiar o favoare ca a fost trimis direct in Paradis . Este singura modalitate pentru un musulman ca sa ajunga in Paradis - altfel, daca nu mor ca martiri ei nu sint siguri unde vor fi in eternitate.
Nu-l judec - pentruca eu cred ca el este deja in fata Lui Dumnezeu- in fata Judecatorului Suprem unde trebuie sa dea socoteala de toate ticalosiile ce le-a facut, si nu-i treaba mea sa-l judec  dar nu pot sa nu simt o satisfactie ca a fost eliminat si nu mai poate sa faca planuri mirsave ca sa ia viata cuiva.
Cit despre terorism, acesta este urmarea lipsei fricii de Dumnezeu si a iubirii pentru oameni; Dumnezeu vrea sa ne iubim unii pe altii si satana seamana ura intre oameni. Domnul Isus a iubit pe toti pacatosii si a murit pentru toti – chiar si pentru acest ticalos. De fapt. cind a fost pus pe cruce, a fost pus intre doi tilhari…Acesti tilhari ne reprezinta pe noi…pacatosii de toate nuantele- locuitorii acestei lumi . Diferenta dintre cei doi tilhari a fost ca unul si-a recunoscut starea si a fost iertat si celalalt a murit in rautatea inimii lui…si cind n-a mai putut sa pacatuiasca in alta forma, a scos din gura cite uriciuni l-au mai lasat puterile.
Bin Laden n-a fost un astfel de tilhar cumsecade care sa-si regrete faptele si sa-si ceara iertare- ci a fost un ticalos pina la ultima lui suflare. Cineva spunea ca se bucura ca ultimul om pe care Bin Laden l-a vazut a fost un …american.
Va fi pace pe lume acuma dupa disparitia lui? A fost pace pe lume inainte de a-si incepe Bin Laden cariera lui de terorist? NU! Pace va exista doar atunci cind Domnul Pacii va fi la cirma acestei lumi…pina atunci…cum zicea abbu- se mai deschide o fabrica de cosciuge.

3 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Abbu are mare dreptate,mai ales ca sant asa de multi cu acest NUME.Ce conteaza unul mai putin daca si aceasta este adevarat?Sant vremuri in care traim numai minciuni si ne murdarim imediat ce deschidem televizorul la stiri sau chiar pe stirile de pe internet.NUMAI CUVANTUL LUI ESTE ADEVARUL !
SA NU NE BUCURAM CU TOTI ,,NEVINOVATII'' VEACULUI ACESTA ASA DE TICALOS,DAR SA PLANGEM PENTRU ATATIA Ben LADEN CARE PIER PENTRU VECIE IN PACATELE LOR!
Virginia

Anonymous said...

Nu vreau sub nici o forma sa jignesc sentimentele cuiva, indiferent de religia pe care o are dar am de facut cateva observatii; cele 3 mari religii ale lumii care au foarte multe in comun, si tot asa foarte multe care le deosebesc, sunt formate din doar doua categorii de oameni: 1.cei care au rusine de oameni si teama, smerenie, dragoste de Dumnezeu, si 2. cei care nu se tem de judecata dreapta a lui Dumnezeu si nu iubesc oamenii!
Toate cele 3 religii au motivatie pentru atitudinea lor, dar nu inseamna ca-s si dupa voia lui Dumnezeu; fiecare ar vrea aparent, acelasi lucru dar metodele sunt complet diferite. Meditati si voi.
1. religia crestina= doreste sa-i aduca pe oameni,pe toti, la Dumnezeu-Dragoste , propovaduind dragostea lui Dumnezeu si Harul Sau!
2. religia iudaica= s-a inchis intr-o casta si pune pe umerii oamenilor legi greu de implinit, fiindca Dumnezeu-Lege, e Judecator si asa-i comdamna pe oameni dupa lege, nu prin Har!
3.Religia islamica (musulmana)= vrea sa cucereasca toata lumea chiar prin forta terorii, impunand daca ar putea, religia lor,intr-un dumnezeu care nu-i Domnul; metodele lor nu-s pe deplin nici democratice nici teocratice!
Acum asta nu exclude exceptiile de nici o parte: sunt ticalosi, infractori, criminali de orice religie, diferenta o face, datoria fiecaruia ca om, asa cum spune Eclesiatul 12;13-14

13. Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.

14. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie
rau.
Fiti binecuvantati! cu mult drag, vioricaO

cherie said...

Cata dreptate are Anonymus !
1.Evreii spun ca sunt un popor drept, la ei, ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. Vor sa li se dea inapoi ce li s-a luat, tara care a fost ocupata cu musulmani , averile care li s-au luat cand au fost prigoniti si viata copiilor celor vinovati in locul vietilor copiilor lor ucisi doar pentru religia lor.
2.Musulmanii spun ca religia lor le cere sa nu atace niciodata primii ci doar sa se apere atunci cand religia lor sau ei sunt atacati si daca mor luptand pentru ceea ce cred ajung in rai. Deci vor sa-i alunge pe evrei caci au venit peste ei, pe americani si alte nationalitati care tin cu evreii si le iau petrolul si nu accepta justificarea ca acum 2000 de ani Palestina era o tara a evreilor iar pentru petrol, ceilaltii se ofera sa-i “occidentalizeze”. Cat a luptat impotriva rusilor care voia sa le aduca comunismul Osama Bin Laden a fost prieten cu americanii, cand americanii au vrut sa le aduca stilul lor de viata s-a stricat prietenia.
3.Crestinii spun ca Dumnezeul lor este “iubire” si “iertare”, dar cine poate obtine iertarea lui Dzeu? Un pacatos care cu cat are pentru ce si se caieste mai mult cu atat este mai iubit! Asa ca nu mai dau explicatii.
Dar oameni suntem... si avem dreptate! Insa cine o fi avand mai multa dreptate?