06 March 2020

AI UN NATHAN IN VIATA TA?

     Intr-o bucata recenta scrisa de Jonathan Falwell, in care discutia era purtata pe arena politica a Americii, acesta a amintit niste lucruri care m-au facut sa ma gindesc la prietenii pe care ii am. Era vorba de Imparatul David in textul din 2 Samuel, capitolul 12. David, un om care in mod obisnuit cauta voia Domnului, la un moment dat isi impietreste inima fata de Dumnezeu si o deschide unor acte care nu sint de loc tipice pentru viata lui de dinainte. Ia nevasta lui Urie si pe acesta il trimite pe front in prima linie sa fie sigur ca moare.

Profetul Nathan era prieten cu David…dar in aceasta situatie, trimis de Dumnezeu , Nathan vine si il mustra foarte aspru pe David. Si articolul care l-am citit m-a facut sa ma gindesc la prieteniile pe care le avem.

La toti ne place sa auzim cuvinte de lauda, de incurajare, de imbarbatare…dar …se pare ca un prieten adevarat este cel care reuseste sa-ti spuna adevarul in orice imprejurare…chiar daca ceea ce spune este suparator. Fiecare dintre noi ar trebui sa aiba un astfel de prieten - un Nathan care sa consulte Cuvintul Lui Dumnezeu si in lumina Lui sa poata sa vina cu curaj si sa ne puna oglinda in fata, cind este necesar. Avem un astfel de prieten? Daca nu avem…ar trebui sa cautam unul…

2 comments:

sia said...

da,eu am un Natan ;) si o Natanita;)

Nu stiu cum se face,ca demulteori cand citesc ceva sau ma gandesc la ceva...apoi apare pe un blog scris tot acelasi lucru:)

Despre istoria lui Naman si David am citit saptamana trecuta si inteleg despre ce vorbesti. Cartea se numeste:"Toti sunt normali pana ajungi sa-i cunosti" scrisa de John Ortberg. In capitolul 9 intitulat" Darul pe care nimeni nu-l doreste:Confruntarea"
Va recomand cartea, merita citita si recitita.

Multumesc Domnului ptr Natanii din viata mea si sa ma ajute Domnul sa fiu un Natan care corecteaza cu multa dragoste.

Eu cred ca daca ne supara cineva cand ne corecteaza,s-ar putea sa nu fie adevarat un Natan,ci mai degraba o critica fara dragoste si aceasta nu ajuta la nimic.

sia said...

...ups am gresit si am scris Naman in loc de Natan

istoria lui Natan si David

2 Samuel 12:1-14