15 November 2012

CRIZA DE VALORI

"Tot ceea ce are valoare in viata …primim de gratis de la Dumnezeu - mintea noastra, sufletele, trupurile, sperantele, visele, inteligenta, dragostea de familie si prieteni si chiar tara noastra…Toate aceste posesii pe care nu le putem pretui, sint de gratis"


"Everything that's really worthwhile in life comes to us free - our minds, our souls, our bodies, our hopes, our dreams, our intelligence, our love of family and friends and country. All of these priceless possessions are free."

~Earl Nightingale

………………………….

Cit de important este ca in situatiile de criza…indiferent ce fel de criza ar fi ea, sa stim sa gindim corect, sa stim sa ne alegem prioritatile, sa stim cind si cum si daca sa actionam. Daca ne pierdem investitiile financiare - nu este sfirsitul lumii. Putem incepe din nou sa economisim. Daca casa se darima in timpul unui cutremur sau daca ia foc, sau daca o pierdem ca n-o mai putem platii…vom putea construi o alta casa, sau vom putea eventual cumpara alta.

Trebuie sa ne facem o lista de prioritati…trebuie sa identificam aceste valori; unele valori se pot pierde si apoi redobindi, sau recontrui. Trebuie sa facem diferenta intre valorile care nu se pot inlocui, si ele sint cele care le-am primit de la Dumnezeu gratis…si valorile care se pot inlocui - si ele sint cele pentru care de obicei am asudat noi insine.

Aceste ginduri sint absolut critice in momente de criza cind e nevoie sa stabilim cit de mari sint pierderile ce le-am suferit si daca sau nu sa ne pierdem firea dupa ele. Unele situatii in viata ne pot arunca intr-o stare de confuzie ca si cind am umbla intr-o ceata totala…Atunci …daca stim sa diferentiem intre adevaratele valori si …cele acumulate de noi, cele materiale, vom sti sa iesim din bezna , din ceata, din confuzie.

Cind trebuie sa alegem …sa alegem totdeauna valorile care le-am primit de la Dumnezeu…si vom fi bogati si puternici si multumiti.

2 comments:

CAZACU GHEORGHE said...

Asa este Sora Rodica , aveti mare dreptate in aceast Articol numai Dumnezeu ne va ajuta ! La orice pas de greutati , pentru ca el este mare si puternic.

Va felicit pentru Toate Postariile Dumneavoastre scrise cu mare truda .

Bucurie multa la Toata Familia Dumneavoastre si spor in activitate.

Doamne Ajuta! Pr. Cazacu Gheorghe

Rodica Botan said...

Frate Cazacu...multumiri pentru vizita dar si pentru cuvintele frumoase care va insotesc totdeauna. Domnul sa va binecuvinteze!