26 February 2020

INCREDE-TE IN EL...

  Traim intr-o lume tot mai poluata din toate punctele de vedere. Aerul pe care il respiram este poluat, apa este poluata, mincarea contine tot felul de substante care nu au ce cauta acolo si pe care corpul nu le recunoaste si nu stie ce sa faca cu ele...si asa ne inbolnavim. Ne-am jucat cu natura ca si cind am fi stiut mai bine decit Dumnezeu ce trebuie facut pentru o recolta mai " buna" otravind planeta si otravindu-ne astfel pe noi.
     Dar asta nu e singura poluare la care suntem supusi. Exista o tendinta ca tot ce face sens sa fie schimbat. Citeam astazi ca Target vrea sa nu mai aiba vechea organizare la jucarii, organizare care avea jucariile de fetite in acelasi loc si jucariile pentru baietei separat. Oh, si pentru asta trebuia o lege in California si politicienii nostrii sunt foarte ocupati cu legea asta. Pur si simplu am devenit cretini...ca nu se explica altfel. Am lasat si eu un comment intrebind daca si restul magazinelor trebuie sa se dezorganizeze la fel ...asa incit sa umbli dupa lapte printre castraveti si sa iti iei piinea de linga sapunuri si asa mai departe. O sa ne ia o zi intreaga sa ne gasim lucrurile pe care vrem sa le cumparam. De ce harababura asta? Pentru ca la diavol ii place dezordinea...pentru ca el este impotriva oricarui lucru bun.
     Pe banii nostrii Americani scrie "In God we trust". Adica ne incredem in Dumnezeu. Asta este de pe vremea cind oamenii cautau pe Dumnezeu si intelegeau ca El este un Dumnezeu al ordinii. Haosul nu aduce nimic bun. Asa cum intunerecul nu ne clarifica nimic . Dumnezeu este lumina Lumii. Prin El se creaza ordine si frumusete. Fata mea creste niste plante minunate cu niste forme geometrice perfecte. Alea nu au aparut la intimplare.
      Sora mea este profesoara. Anul asta este atit de dificil in clasa incit ea si multi alti colegi ai ei regreta alegerea profesionala pe care au facut-o la inceputul vietii. Si nu pentruca nu ii place materia pe care o preda ci pentruca profesorii nu sunt lasati sa faca si disciplina si in harmalaie nu se poate face educatie.
      Noi ne incredem insa in Dumnezeu. Alta speranta nu mai este. Dar oare...ne incredem? Sau ne este suficient ca avem scris pe bani ca ne incredem in El?! Si mai este ceva...interesant in fraza asta. Increderea asta in El ...are cumva doua idei. Una este ca Dumnezeu este atotputernic si poate sa ne scoata , sa ne apere, sa ne rezolve problema sau problemele pe care le avem...si la celalat capat sunt eu...omul asta ciudat si poluat si schimbator si nesigur care trebuie sa am increderea necesara ca fenomenul Dumnezeiesc sa se intimple si problema/problemele pe care i le incredintez Lui Dumnezeu sa se rezolve.
     Acuma...ginditi-va si voi ca eu ma tot gindesc...daca fenomenul nu se intimpla...cine e de vina? Cine saboteaza ecuatia asta?

1 comment:

Marta said...

Domnul sa aibe mila de noi .