20 February 2020

PINA LA URMA...FACA-SE VOIA TA...

... De cite ori am recitat aceasta cunoscuta rugaciune. Si de cite ori buzele au spus un lucru si eu am facut altceva? Ma tot straduiesc de o vreme sa traiesc cinstit ...fata de mine. Nu am treaba cu alta lume.
     Ma straduiesc sa fiu adevarata cu mine. Stiu ca mi-ar place sa am o anumita imagine...si ca un actor priceput am reusit adesea sa imi joc rolul bine...dar nu asta vreau. Vreau sa fiu eu, sa nu ma mint cel putin pe mine.
     Vreau cind dau ceva sa dau cu bucurie. Adevarata bucurie. Vreau cind iert sa o fac cu dragoste. Adevarata dragoste. Vreau sa imi fie sete sa citesc Cuvintul Lui Dumnezeu. Vreau sa iubesc Trupul Lui Christos ( Biserica) , nu doar pe unii frati si surori, nu doar daca imi place de ei, sau ma baga in seama...vreau sa fiu "adevarata" in orice privinta.
     Nu imi plac prefacutii si nu vreau sa fiu nici eu o prefacuta. Vreau sa accept Voia Lui si sa astept sa se implineasca voia Lui in viata mea oricare ar fi ea. Oare voi putea trai cu adevarat voia Lui in viata mea ?
     Am de pilda un copil bolnav de ani buni de zile...inca nu am acceptat ca Dumnezeu nu o vindeca. Daca asta e voia Lui, oare rugaciunile mele insistente sunt ele dupa voia Lui? Asta este doar un exemplu. Ca intreaga viata am cautat probabil lucruri care nu imi erau planuite de El. Am cautat, am dorit, am luptat, am asteptat...degeaba. Si am continuat sa ma rog "faca-se voia Ta..." sperind la voia mea...
     Doamne...pina la urma...faca-se voia Ta ca atita stiu precis - voia Ta pentru mine e mai buna decit orice lucru bun mi-as dori. Ajuta-ma sa o accept si sa o pretuiesc. Amin!

2 comments:

Marta said...

Si eu as vrea sa traiesc acest ideal ,asa frumos sti sa il expui de frumos ,ca se lipeste de mine , dar ne este oare ingaduit aici pe pamint sa avem acest lucru ?

Marta said...

Si eu as vrea sa traiesc acest ideal ,asa frumos sti sa il expui ca se lipeste de mine , dar ne este oare ingaduit aici pe pamint sa avem acest lucru ?Si eu ma lupt cu mine .
.