04 February 2020

OARE IN CER SUNT DULAPURI?

     Ma gindesc la procesul de mutare...Cu gindul ca ma mut intr-un loc mai mic, incerc sa sortez lucrurile care le am in asa fel incit sa pastrez ce este esential, si sa ma eliberez de exces. Stau si ma gindesc acuma ...de ce oare nu am inteles mai demult ca agoniseala pentru care am lucrat atit de greu nu mi-a adus decit ingrijorare, munca de intretinere...si chiar dezordine.
     Ma gindeam adineauri la o astfel de curatenie generala, sau minimalizare interioara. Biblia zice ca daca avem ce minca si cu ce ne imbraca...avem suficient. Pe tarim emotional si spiritual suntem la fel de aglomerati cu tot felul de probleme. Daca stam si ne gindim la fiecare problema in parte si incepem sa sortam la ce este esential si ce nu merita sa ne batem capul ...o sa inlaturam mult stres si multa ingrijorare. Si din ce a mai ramas - ingrijorarile care sunt valide, reale...dupa Biblie trebuie sa i le dam Domnului. Si ce ne-a mai ramas? Multumirea si bucuria ca am scapat de o seama de grijuri. Sa tot traiesti asa...
     Asta teoretic vorbind...ca practic...imi storc mintea cum sa fac cit mai multe dulapuri, ca spatiul este mic. Mic dupa normele locului. Cind eram in Romania toata familia avea un singur dulap si incapea acolo tot ce aveam. Si eram si ...bine imbracati.
     Si ma bate un gind...Oare in cer o sa avem dulapuri
?

No comments: