03 February 2020

CIND DUMNEZEU SE AMUZA ...

     Din nou ma mut...sau sunt pe pozitia de a ma muta. De data asta imi micsorez resedinta, si banuiesc ca si volumul de intretinere necesar acestui loc temporar de existenta. Incet , incet, nevoile si dorintele noastre scad si se concentreaza pe esentialul existentei. Multe lucruri absolut necesare cu citiva ani in urma au devenit greutati pe umerii nostrii din ce in ce mai slabi.
     Am fost o persoana puternica. Am dus mult in spate. Astazi ma gindesc bine si ma rog Domnului sa pot sa ma duc pe mine pina la sfirsit. Bineinteles am fost puternica pentruca Domnul m-a ridicat de cite ori am cazut...si daca o sa fiu pe picioare in continuare este pentruca El a promis ca va fi umbra pe mina mea cea dreapta. Si umbra asta ma va tine pe picioare.
     Nu e numai povestea mea - este povestea noastra - a oamenilor. Ne nastem falosi si ne temperam pe masura ce trece timpul. Umilinta este o virtute greu de atins. Ca si rabdarea. Si intelepciunea care vine de la Domnul ni le da pe amindoua.
    Imi vine si sa zimbesc. Toata viata am vrut sa fiu linga un piriu. Asta ar fi fost locul ideal unde sa locuiesc. Mi-amintesc ca in Romania , rudele noastre aveau un piriu care trecea prin gradina lor. Eram innebunita dupa riuletul ala... era doar lat de nici jumatate de metru dar ma fascina ...imi dadea o stare de fericire orideciteori eram in preajma lui.
    M-am rugat Domnului ca in cer sa ma puna undeva linga Buna , linga o padurice si un riu. Nu stiu eu cum va fi in cer dar ma gindeam ca Domnul va tine cont de dorintele mele. Stiti unde ma mut acuma? Pe o ripa la 4 metrii de un riu...San Joaquin River. Imi las in urma locuinta mea comfortabila si ma mut linga riu... Ce ziceti...asculta Domnul de rugaciunile noastre , chiar si alea nebunesti, iesite din comun de aiurite?
     Era absolut o nebunie sa cred ca in viata asta o sa locuiesc linga apa...doar de aia ma rugam ca in viata viitoare sa ma instaleze Domnul pe malul unui piriu...Uite cit de intortochiate si ciudate sunt caile Lui chiar si cu privire la cele mai mici detalii ale vietii noastre. E aproape amuzant; dar cum nu cred in coincidente si cum stiu ca nu ne cade un fir de par din cap fara voia Lui, nu pot decit sa cred ca mica si nastrusnica mea dorinta a fost onorata de Imparatul Imparatilor, Domnul Pacii, TataL meu Ceresc...care amuzat de dorinta mea, S-a hotarit sa mi-o onoreze.
    Deci...pe curind. Am sa pun si poze cind imi termin de construit noua resedinta. Deocamdata sunt in...constructie...

No comments: