13 December 2015

UN PIC DE REPAUS ...

   
     Azi am auzit o frintura de predica ce m-a pus din nou... pe ginduri. Ce anume era atit de interesant? Faptul ca Domnul Isus pleca adesea din mijlocul oamenilor sau chiar si al ucenicilor sa stea singur, sa Se roage, sa mediteze. Si plecarile astea nu sint intimplatoare, si nici rare.
     Incepind cu cele 40 de zile in pustie inainte de a-Si incepe lucrarea pentru care venise pe pamint, Il gasim adesea in Gradina Ghetsimani sau in alte locuri ascunse de privirile oamenilor. Il gasim pe mare... Il gasim pe tarm... Si daca citim cu atentie, vedem cit de des Se retragea singur; merita sa observam acest stil deosebit de viata. Am fost surprinsa sa ascult de cite ori se pomeneste in Biblie ca Domnul Isus Si-a lasat ucenicii si S-a retras singur... sau a lasat multimile carora le vorbise si a plecat pe mare...
     O idee buna de luat in considerare de cei care prin functia pe care o au in Biserica stau mereu in mijlocul sau in fruntea credinciosilor. Daca Domnul Isus a avut nevoie de odihna, si relaxare, si rugaciune, si un strop de singuratate, la fel au nevoie si dinsii. Este greu pentru ei sa vina mereu proaspeti in fata noastra, pentru ca deseori sint goliti de idei, si ginduri, si energie... si este greu si pentru cei care asculta sa auda aceleasi, vesnic aceleasi ginduri obosite. Este nevoie de regenerare, reimprospatare... si probabil locul cel mai de preferat este in mijlocul naturii - se pare ca Domnul Isus prefera natura oricarui alt loc.
..............
     Oare avem si noi, ceilalti, aceeasi nevoie? Voi nu va simtiti obositi si surmenati chiar de rutina zilnica? Ati experimentat vreodata vreo iesire in natura care v-a revigorat sufletele? V-a umplut de energie? V-a dat chef de viata ? V-a alinat zbuciumul?
     Sint atitea aspecte ale vietii Domnului Isus pe care ar trebui sa le observam ca sa traim o viata mai buna si din punct de vedere fizic, nu numai spiritual. Stresul produce boala in corp. Nu mai este un secret acest fapt. Natura are in ea toate elementele necesare ca sa ne relaxeze.
     Ce-ar fi sa ne gindim sa punem in aplicare acest mic secret - si sa incepem sa ne luam zilnic cite o vacanta, oricit de mica ar fi ea... de 10-15 minute... undeva sub un pom, pe o alee... intr-un parc, linga o balta... doar noi si... Creatorul. Sa-I spunem Lui problema zilei... sa-I cerem lumina, si putere, si tot ce ne lipseste pe moment. Sa-I multumim si pentru petecul de iarba, pentru frunzele sau copacul sub care ne odihnim sufletele si care a fost lasat de El sa creasca doar pentru noi. V-ati gindit vreodata ca Dumnezeu a investit in natura din jurul nostru atita pricepere si fantezie doar ca sa ne plaseze intr-un loc minunat? Sa nu cumva sa fi irosit pe noi degeaba - ca uite... unii preferam sa stam inchisi in casele noastre si sa ne uitam la televizor in loc sa-i dam trupului nostru un pic de repaus in prezenta Domnului... intr-o plimbare zilnica cu Domnul - asa cum facea Enoh...
   

No comments: