01 December 2015

IA MAI URATI...

Anul asta o iau cu uratul mai devreme...
Urarea ingerilor…

   
      Mi se pare atit de potrivita urarea ingerilor din noaptea nasterii Domnului Isus - parca azi mai mult ca oricind avem nevoie de ea… “Pace pe pamint” spuneau ei… Ce mare nevoie avem de aceasta pace - la absolut toate nivelele. Incepind de la simpla celula sociala - familia, la familiile noastre largite, la consateni, natiuni si chiar lumea intreaga. Suntem disperati dupa pace. Parca tot ce a fost bun si functiona pina mai ieri s-a degradat si nu mai merge. Nimic, dar absolut nimic nu mai functioneaza corect. Toate scirtiie… relatiile dintre parinti, parinti si copii, dintre frati - fie ei frati de corp sau frati de religie… Si daca unii ar avea stomacul mai tare, si-ar taia gitul unul la altul uneori ca ISIS.
     In orasul meu de fermieri, gasesti atita hotie si crima, cit nu pot sa va spun. Dar nici nu ai unde sa te duci sa scapi de ei - ca si in alte parti este la fel. M-am mutat din partea rea a orasului, ca aveam o casa intr-o zona mai buna si m-am mutat acolo. In primele citeva saptamini deja am vazut pe geam un tinerel cu pantalonii cazuti pina la genunchi inspectindu-mi ferestrele. Trebuie sa-mi pun gard acuma, si in zona asta orasul decide daca si ce fel de gard sa ai la casa. Am fugit de “al cu coarne”  si am dat de frate-sau.
    Pace… avem cu totii nevoie de pace. Oare ce-o fi pacea? Ii vezi pe cite unii asa de “cool” (reci)…cum zic americanii. Pare ca nimic nu-i tulbura. Poate ca ei au pacea? Stati linistiti! Sub pielea neteda si privirea indiferenta se poate ascunde o furtuna de sentimente care isi cauta rezolvarea. Pentru ca exista, zice-s-ar, o pace interioara si una exterioara. Si exista hoti de pace si inauntrul nostrum, si in afara.
    Ca din nefericire... pacea asta a noastra nu depinde numai de noi, ci si de altii. Si chiar daca, sa zicem, faci tot ce-ti sta in putinta sa ai pace in ce te priveste, asta nu-ti va garanta pacea pe care o doresti, pentru ca orice schimbari si actiuni din afara pot sa iti ia pacea in mod fulgerator. Si atunci…ce i-a apucat pe ingeri sa cinte despre pace acum mai bine de 2000 de ani in Bethleem? Si de ce cu ocazia nasterii acestui prunc?
     Pentru ca secretul pacii omenirii intregi era infasat in niste scutecele sarace, asezat intr-o iesle. Nici noi, oricit de mult ne-am stradui, si nici cei din jur, oricit de greu ar incerca, nu ne pot garanta pacea. Doar Cel care i-a dat pacea tilharului care murea pe cruce linga El sau primului martir, care in timp ce era omorit cu pietre a vazut cerul deschis si a murit invaluit in pace, in timp ce ucigasii lui spumegau de furie... El poate. El este Domnul Pacii, si cind iti da pacea Lui... nimic nu poate sa o tulbure: nici starea fizica, nici cea financiara, nici emotiva, nici guvernele lumii, nici clima de care se ocupa acuma Obama atit de intens...
    Va aduceti aminte de felul cum a intrat Domnul Isus dupa inviere in camaruta de rugaciune a ucenicilor Lui... si le-a zis "Pace voua"? E de datoria noastra sa spunem lumii intregi unde sa gaseasca pace. E timpul sa ne pregatim sa mergem cu uratul...

   

2 comments:

stefan said...

Avem nevoie de pace,....dar nu va fii intre toți oamenii, degeaba încearcă Miss World, umaniștii, ecologiștii, împreună cu Papa și cu masele prostite de ei sa aducă pacea, fiindcă în Luca 2 cu 14 Cuvântul ne spune:
„Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui.”
Ce nu înțeleg multi este ca Dumnezeu nu are un plan veșnic cu acest pământ plin de silnicie, și că pământul cu tot ce este pe el va arde cu mare trosnet. Planul Lui este un pământ nou, și un cer nou unde vor locui cei spălați în sângele scump al Mielului.

Anonymous said...

https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/12/03/va-spun-ca-daca-vor-tacea-ei-pietrele-vor-striga/