06 December 2015

GINDURI...

   
Daca nu-i una, e alta... si mereu avem ceva de comentat sau de vaicarit. Am urmarit un videoclip scurt, un colaj realizat de un fotograf cu o multime de fotografii ale unor copii de emigranti din Siria; fiecare cu povestea lui. Este imposibil sa nu te induiosezi.
     O fetita a venit acasa de la scoala si si-a gasit casa farimitata. Un baietel nu putea sa doarma amintindu-si mereu cum fratiorul lui a murit impuscat linga el... Trebuie sa fii de piatra sa nu lacrimezi la aceste amanunte. Doi copilasi au venit cu mama lor si au ajuns la granita tocmai cind s-a inchis...
     Biblia vorbeste de zilele de pe urma si multe din aceste aspecte sint parca culese din vechile prorocii despre sfirsitul lumii. Oare necazurile din urma vor veni exact in acelasi timp si acelasi mod peste toata lumea? Noi, cei care nu am fost afectati pina in acest moment, o sa scapam?
    Cu cteva zile in urma la San Bernadino - California, un musulman a decis sa-si incerce pusca si armamentul pe care le avea omorindu-si colegii. Fusese in vizita la Mecca cu ceva timp in urma si, in spiritul religiei lui, s-a apucat sa puna in practica tot ce a invatat.
    Ma intreb care este atitudinea noastra fata de acesti oameni? Si ma intreb cum sa traduc "iubiti-va unii pe altii" in tonul si atmosfera secolului XXI?! Ma intreb daca europenii au actionat ca adevarati crestini sau ca niste oameni nebuni care au lasat usa larg deschisa ca sa intre criminalii si hotii sa le omoare familia si sa ii jefuiasca?
    Ma gindesc la pilda Samariteanului milostiv. Samariteanul nu l-a ignorat pe cel cazut - dar nici nu l-a dus acasa la copiii lui. I-a platit pentru mincare si sedere la un han... si s-a interesat de binele lui - dar nu si-a lipsit familia lui de liniste si de cele necesare - si nu a pus-o in pericol. Credinciosii au inima, dar au si minte. Liberalii se pare ca au ceva lipsuri de discernamint si o agenda secreta.
    Apoi... Petru purta sabia la el cind era cu Domnul Isus. Amintiti-va ca in Gradina Ghetsimani a scos sabia. Da, Domnul Isus ii spune sa si-o puna inapoi in teaca - dar motivul era nu acela ca nu trebuie sa te aperi, ci pentru ca El personal venise in lume cu un scop, si pentru ca asta era planul lui Dumnezeu, si acela era momentul cind trebuia sa se intimple planul Lui. Dar Petru a purtat sabia inainte, si a purtat-o cu siguranta si dupa... si banuiesc ca o purta ca sa o foloseasca la nevoie.
     Cred ca "cineva" creeaza aceste crize in intreaga lume cu un scop. Si desi pare ca oamenii sint cei care poarta steagul lui ISIS, in spatele lor este de fapt acelasi vechi dusman al omenirii... Lucifer si armata lui de duhuri necurate.
     Personal... cred ca exista un singur loc unde sa ne ascundem in aceste vremuri tulburi - in Christos.
 

No comments: