15 December 2015

FELICITARE DE CRACIUN



    
     Vitrinele magazinelor sint toate  primenite. Culori de sezon… sclipici peste tot… Oameni grabiti, sacose, si plase, si pungi pline circula parca fara directie precisa…Lumea e grabita. Aerul rece ne pisca fata in timp ce aburul cald al respiratiei se imprastie si dispare rapid. Se apropie Craciunul. Parca omenirea intreaga s-a copilarit dintr-odata.
     Asa ma simt si eu cu ocazia fiecarui Craciun. Plina de entuziasm. E drept ca anii au mai furat din entuziasmul copilariei si al tineretii - si totusi, in preajma Craciunului, copilul din mine simte parca nevoia sa zburde.
     Nu cred ca avem o sarbatoare care sa fie mai fixata pe bucurie cum este Craciunul. Poate pentru ca ingerii ne-au urat “Pace si Bucurie” in noaptea primului Craciun? Si ne umplem casele cu podoabe si sclipici  pentru ca cerul s-a primenit si el cu mai multa stralucire in noaptea nasterii Mintuitorului? Sau ne trimitem felicitari unii altora pentru ca Magii au calatorit drum lung sa aduca vestea? Sau colindam pentru ca ingerii au umplut vazduhul cu cintarea lor? Dar clopoteii - oare ce simbolizeaza ei? Poate animalele din staul au zurgalit din ei miscindu-se in jurul micului Print din iesle?
     Frumos, si totusi… uneori sintem ca si copiii aia mici care deschid un cadou si se joaca cu cutia si hirtia colorata si uita de continut. Oricit de greu ne-ar fi sa inlaturam ambalajul acestei sarbatori, e atit de important sa facem acest lucru! Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pamint cu un scop. Nu sa ne jucam cu El in iesle, ci sa-L rastingnim. Ok… indignati-va de ce spun, dar adevarul este ca eu, si tu, si el, si ea, si noi, si voi, si ei, si ele… noi toti L-am rastignit.
     Si… ma gasesc dintr-odata coplesita de alte ginduri… si un alt fel de bucurie imi infioara inima…Domnul Isus a venit pe lume ca sa-mi aduca iertarea.
     Si pe felicitarea mea de Craciun am sa desenez o cruce…

No comments: