16 December 2015

SINT CURIOASA...



    
    Intotdeauna mi-a fost groaza sa citesc Apocalipsa. Fapturi cu ochi peste tot: si in fata, si pe dinapoi… carti scrise si pe dinauntru si pe dinafara - dar inchise… si nimeni nu poate citi…(cum sa nu poata citi nimeni cartea pe dinafara? – si de ce nu poate deschide cartea?) Mi-a trecut prin minte ca s-ar putea ca aceasta carte sa fie istoria omenirii. Daca este cumva Cartea Vietii de care mai este scris in Biblie si in alte locuri? Si pe dinafara sa fie scris tot ce s-a intimplat pina in prezent, iar inauntru tot ce se va intimpla dupa… dar asta este doar imaginatia mea la lucru. Dumnezeu ne cunoaste inainte de a ne fi nascut. El a scris cartea vietilor noastre si a pecetluit cartea. Cite necunoscute in ecuatia asta! Niciun om nu cunoaste suficient si nu este intelept suficient sa dezlege aceasta enigma. Ca daca am intelege tot ar insemna ca avem un dumnezeu mic, mic, mic si slab, slab, slab si prapadit – asa de prapadit, ca am ajuns sa ii intelegem gindurile. Ce dumnezeu mai este si ala? Biblia spune ca doar Mielul este vrednic sa deschida cartea... El este Cel ce ne dezleaga, ne rascumpara din sclavia pacatului...
     Dar ce ziceti  despre fapturile alea ciudate – ca nu-mi pot lua gindul de la ele…??? Cu ochi peste tot… si de ce au atitia ochi, si numai o gura - de ce n-au mai multe guri? Si intreaga imagine mi se pare teribila… deloc atragatoare. Brrrr… ma trec fiori citind din Apocalipsa. Incep sa citesc si curind ma opresc, ca mi se face pielea ca de gaina…

     Eu stiu ca Biblia este adevarata, dar nu pot sa cuprind cu mintea mea multe din misterele scrise acolo. Si totusi… pe ici pe colo, citesc cite ceva ce face sens chiar si pentru logica mea slabuta. Printre imagini ciudate si lucruri neintelese pot totusi sa vad unele dintre lucrurile care se intimpla sau sint in curs de a se intimpla in viitorul apropiat. ”Climat change?” Politicienii astia cobesc a rau… ca scrie in Carte ca soarele va fi de sapte ori mai puternic in zilele din urma… dar nu cred ca dumnealor s-au inspirit din Biblie – si chiar discutind despre asta nu pot sa faca absolut nimic. Ba da, o sa faca niste legi care sa le permita numai lor sa ude gazonul din fata casei, ca sa economisim apa, ca le este frica sa nu moara de sete pe Planeta albastra.
     Mai scrie ca in “acele zile” oamenii se vor junghia unii pe altii. Si s-au mai injunghiat ei si pina acuma, dar zice-s-ar ca ne-am mai civilizat si am invatat sa traim frumos. Chipurile… Nu stiu care om de stiinta a fost intrebat de ce crede in Dumnezeu – si raspunsul lui a fost ca este prea orgolios ca sa accepte ca se trage din maimuta. Dar sincer vorbind, dupa felul cum ne intoarcem parca inapoi la acte si comportament primitiv, incepi sa te intrebi daca unii nu sint neamuri cu ceva animalute.

     Si am mai citit recent ceva ce pina acuma nu am retinut… ca Dumnezeu are sapte duhuri. Si sint curioasa din care duh a suflat in narile mele… ca sa-mi dea viata. Ciudata e Apocalipsa asta! De cite ori citesc acolo, in loc sa aflu raspunsuri, sfirsesc cu si mai multe intrebari. Poate v-am trezit curiozitatea sa cititi si voi. Sint curioasa ce va trece prin cap?!

2 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Mie imi place asa de mult ultimul capitol din Apocalipsa caci imi da raspuns la toate intrebarile mele
Apocalipsa lui Ioan 22
1. Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului.
2. In mijlocul pietei cetatii si pe cele doua maluri ale raului era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna; si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.
3. Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului vor fi in ea. Robii Lui Ii vor sluji.
4. Ei vor vedea fata Lui, si Numele Lui va fi pe fruntile lor.
5. Acolo nu va mai fi noapte. Si nu vor mai avea trebuinta nici de lampa, nici de lumina soarelui, pentru ca Domnul Dumnezeu ii va lumina. Si vor imparati in vecii vecilor.
6. Si ingerul mi-a zis: "Aceste cuvinte sunt vrednice de crezare si adevarate." Si Domnul Dumnezeul duhurilor prorocilor a trimis pe ingerul Sau sa arate robilor Sai lucrurile care au sa se intample in curand. -
7. "Si iata, Eu vin curand! - Ferice de cel ce pazeste cuvintele prorociei din cartea aceasta!"
8. Eu, Ioan, am auzit si am vazut lucrurile acestea. Si, dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului care mi le arata, ca sa ma inchin lui.
9. Dar el mi-a zis: "Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, prorocii, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu."
10. Apoi mi-a zis: "Sa nu pecetluiesti cuvintele prorociei din cartea aceasta. Caci vremea este aproape.
11. Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe!
12. "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui.
13. Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma, Inceputul si Sfarsitul."
14. Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate!
15. Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna!
16. "Eu, Isus, am trimis pe ingerul Meu sa va adevereasca aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Radacina si Samanta lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata."
17. Si Duhul si Mireasa zic: "Vino!", si cine aude sa zica: "Vino!", si celui ce ii este sete sa vina; cine vrea sa ia apa vietii fara plata!
18. Marturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.
19. Si, daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta."
20. Cel ce adevereste aceste lucruri zice: "Da, Eu vin curand." Amin! Vino, Doamne Isuse!
21. Harul Domnului Isus Hristos sa fie cu voi cu toti! Amin.
Capitolul precedent

Rodica Botan said...

AMIN!