30 March 2014

X-RAY... PSALM 32

 


      Ferice de cel cu faradelegea iertata si de cel cu pacatul acoperit. Ferice de omul caruia nu-i tine in seama Domnul nelegiuirea, si in duhul caruia nu este viclenie! Cita vreme am tacut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate. Caci zi si noapte mina Ta apasa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usuca pamintul de seceta verii. Atunci Ti-am marturisit pacatul meu, si nu mi-am ascuns faradelegea. 
     Am zis: "Imi voi marturisi Domnului faradelegile!" Si Tu ai iertat vina pacatului meu. De aceea orice om evlavios sa se roage Tie la vreme potrivita! Si chiar de s-ar varsa ape mari, pe el nu-l vor atinge de loc.
     Tu esti ocrotirea mea, Tu ma scoti din necaz, Tu ma inconjuri cu cintari de izbavire. "Eu"  zice Domnul "te voi invata, si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui, si voi avea privirea indreptata asupra ta."
     Nu fiti ca un cal sau ca un catir fara picepere, pe cari-i strunesti cu un friu si o zabala cu cari-i legi, ca sa nu se apropie de tine.  De multe dureri are parte cel rau, dar cel ce se increde in Domnul, este inconjurat cu indurarea Lui. Neprihanitilor, bucurati-va in Domnul si veseliti-va! Scoateti strigate de bucurie, toti cei cu inima fara prhana!

1 comment:

Marta said...

E si psalmul meu preferat .Domnul sa ia aminte si aminte si binecuvintarea Lui sa fie deplin asupra voastra . [Tu , Deby . etc )